Žemės gelbėtojų susibūrime – proga pasireikšti rėksniams

Šeštadienį pustuštėje Kėdainių arenoje susirinkusiems „žemės gelbėtojams“ sprendžiant kokių veiksmų imtis ateityje, puikią auditoriją rado prieštaringai vertinamas radikalas Mindaugas Gervaldas. Kraštutinių pažiūrų veikėjas ugningai kalbėjo apie valdžios perėmimą, tautinio fronto kūrimą, o parduoti žemės užsieniečiams nenorintys žmonės sužavėti jo kalbų plojo.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 22, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:04 AM

Politinio pasaulio užribyje atsidūręs, kraštutiniu radikalu vadinamas šiaulietis Mindaugas Gervaldas (buvęs Murza – red.) rado erdvę savo idėjoms skleisti.

Šeštadienį Kėdainiuose vykstant Žemės gynėjų suvažiavimui primirštas marginalas nepraleido progos parodyti save žmonėms ir jo didžiam džiaugsmui buvo pašlovintas negausių žiūrovų plojimais.

Savo pasirodymą M.Gervaldas pradėjo paraginęs tylos minute pagerbti ukrainiečius, kovojusius už tautos teisę valdyti valstybę ir žuvusius kovoje su korumpuota sistema.

Nepatiko idėja boikotuoti rinkimus

Vėliau šiaulietis prakalbo apie Lietuvą užklupusias nelaimes bei įvairias negeroves, kurių priežastis – antitautinė, antivalstybinė valdžia. Radikalas nepritarė vieno iš referendumo iniciatorių Pranciškaus Šliužo idėjai boikotuoti rinkimus, siūlė imtis radikalesnių priemonių.

„Man, kaip nacionalistui, labiau tiktų veiksmai, o ne atsisakymas dalyvauti prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose. Tik palaikydami konkrečius žmones mes galime priversti juos nešti referendumo idėją. Nes kitaip neturėsime tribūnos, kaip šią idėją platinti. O nedalyvaudami rinkimuose atvertume kelią D.Grybauskaitei“, - sakė M.Gervaldas.

Šiaulių radikalas kvietė už referendumą dėl žemės nepardavimo užsieniečiams pasisakančias organizacijas susivienyti ir siekti kur kas globalesnių tikslų, pagrindines šalies partijas – liberalus, socialdemokratus ir konservatorius pavadino tautos ir valstybės priešais.

Vers valdžią, kurs „tautovaldą“

„Siūlau imtis konkrečių žingsnių kaip pakeisti padėtį Lietuvoje. Reikia perimti valdžią. O kad taip atsitiktų – būtina sukurti vieningą tautininkų frontą arba tautos sąjūdį. Šis frontas turi būti vieningas visomis prasmėmis, tik vieningai veikdami rinkimuose mes galėsime pakeisti šią antitautinę, antivalstybinę valdžią“, - kalbėjo M.Gervaldas.

Neofasištu kartais vadinamas šiaulietis svajojo, kad valdžią perimsiančio „fronto“ vadovai turėtų nuolatos keistis rotacijos principu. Tik taip bus išvengta valdžios uzurpacijos, kaip įvyko per Sąjūdį.

„Atkūrus ne demokratiją, o lietuvišką „tautovaldą“ reikės keisti įstatymus, kad kandidatams nereikėtų mokėti jokių užstatų, visiems sudaryti vienodas pasisakymo žiniasklaidos priemonėse sąlygas“, - kalbėjo M.Gervaldas.

Valdžią nuversti trokštantis šiaulietis „žemės gelbėtojus“ ragino imtis ir globalaus pilietinio nepaklusnumo akcijos. Pasak M.Gervaldo, referendumą dėl žemės nepardavimo užsieniečiams remiančios politinės partijos turėtų iš Seimo bei savivaldybių tarybų atšaukti savo narius.

Valdžią laiko tautos prakeiksmu

Skambių frazių negailėjo dar vienas prieštaringai vertinamas politinis veikėjas, Tautininkių sąjungos lyderis Julius Panka.

Penktadienį viešai pareiškęs apie iniciatyvą rinkti parašus referendumui dėl euro neįvedimo ir lito išsaugojimo, politinius oponentus šiandien jis išvadino „keiksmažodžiais“.

„A.Kubilius, V.Landsbergis, A.Butkevičius, D.Grybauskaitė, E.Gentvilas, G.Steponavičius – visi šie keiksmažodžiai jau praeitis. O ateitis priklauso tautai, visiems mums lietuviams. Šiuos keiksmažodžius mes užmiršime, jie liks juoduosiuose tautos istorijos puslapiuose“, - savo įžvalgomis dalinosi J.Panka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.