Viceministras: „Direktorės juokeliai neverti ir užstalės“

Turizmo departamento direktorei Raimondai Balnienei teks Ūkio ministerijos vadovybei pasiaiškinti dėl skandalingų savo pasisakymų apie iš Lietuvos emigravusius nusikaltėlius.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2014-02-27 16:33, atnaujinta 2018-02-15 21:13

Akistata su ministerijos vadovybe keistą humoro jausmą turinčios valdininkės laukia, kai tik ji sugrįš iš užsienio komandiruotės. „Švelniai tariant, tokie pasisakymai nedera valstybės tarnautojui ir ji turės pasiaiškinti, net jei tik juokavo. Tokie nevykę juokeliai net ir užstalėje neatrodytų juokingi“, - portalui pripažino už Turizmo departamento veiklą atsakingas ūkio viceministras Kęstutis Trečiokas.

Didžiosios Britanijos auditorijai skirtame televizijos reportaže R.Balnienė užsienio turistus atvykti į Lietuvą ragino ir todėl, kad čia yra saugu. „Per pastaruosius dvidešimt mūsų nepriklausomybės metų mes turėjome labai didelę emigraciją. Iš 3,5 mln. gyventojų netekome pusės milijono. Tai paprastai ekonominiai emigrantai. Kartu su jais, aš juokauju, mūsų nusikaltėliai emigravo taip pat“, – pareiškė valdininkė.

Vaizdo įraše, kuris internete pasirodė praėjusių metų rudenį, departamento vadovė pabrėžė, kad dabar nusikalstamumo lygis Lietuvoje yra labai menkas. „Naktinis gyvenimas labai įdomus, čia jūs galite vaikščioti naktį po miestą ir naktinius klubus ir nieko nenutiks“, – tokiais žodžiais britų turistus vienoje televizijos laidoje viliojo į Lietuvą R.Balnienė.

Departamento vadovės pasisakymas Ūkio ministerijos vadovybę nustebino ne ką mažiau nei viešųjų ryšių specialistus, kurie Lietuvos valdininkus atvirai kritikuoja dėl chaotiškų bandymų formuoti teigiamą šalies įvaizdį. „Pasakymas, kad departamento vadovės elgesys mums nustebino – per švelnus“, - atvirai pripažino K.Trečiokas.

Ūkio viceministras tvirtino, kad kaip ir kasmet, R.Balnienės veikla buvo vertinama praėjusių metų pabaigoje. „Ji buvo įvertinta gerai, nors pati R.Balnienė šiuo įvertinimu ir nebuvo patenkinta. Direktorė mano, kad jos veikla turėjo būti įvertinta labai gerai. Iš tiesų departamento rezultatai nėra blogi, turistų srautas į Lietuva didėja, bet nežinia, kiek tai vadovo, kiek viso kolektyvo nuopelnas“, - kalbėjo K.Trečiokas.

R.Balnienė Turizmo departamento vadove tapo laimėjusi konkursą į šį postą. Direktorės kadencija baigiasi metų pabaigoje ir ūkio viceministras nesiėmė komentuoti, ar ji šiame poste išliks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.