Vilniečiai, jau pasirengę grožėtis britų futbolu? Neišdegs!

"Sostinė"

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Mar 7, 2014, 3:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:14 PM

Stadionui reikia 70 mln. eurų (241 mln. litų). Bet jį reikia dar ir pastatyti, kad Anglijos ir kitų šalių futbolo rinktinėms būtų kur žaisti.

Tad kitąmet lietuviai su anglų žvaigždėmis 2016 metų Europos čempionato atrankos rungtynes greičiausiai žais Kaune.

Vilniaus valdžia sutinka, jog priimti anglus - prestižo reikalas, bet, deja, tai bus lemta ne sostinei. Daugybę metų trypčiojęs prie nacionalinio stadiono projekto miestas iki šiol neturi investuotojo.

Stadionas, kuriame būtų ne gėda priimti bet kurią pasaulio rinktinę, būdavo regimas ne ant Šeškinės kalvų, o tik valdininkų kalbose. Vieni tik liežuviais reanimavo griūvantį „Žalgirio“ stadioną, kiti statė Naujojoje Vilnioje. Bet ten futbolui - ne vieta, nes gyvena ežiai.

Vietoj legendinio „Žalgirio“ stadiono pastatyti naują, pasirodo, trukdė juridinės procedūros. Pernai Ūkio bankas buvo laimėjęs konkursą kartu su savivaldybe statyti naują, tik futbolui skirtą stadioną. Žadėta, kad jis bus 10--12 tūkst. vietų.

Tačiau banko bankroto procedūra užtruko metus, tad tik nuo vasario savivaldybė gali tęsti derybas su naujais savininkais Šiaulių banku. Jas tikimasi baigti iki vasaros.

Tada liktų projektavimo ir statybų darbai. Jeigu aplinkybės klostysis gerai, metų pabaigoje net naujo stadiono statybos darbai futbolo aistruoliams pažadėti, o savivaldybė statinį išsipirktų per dešimt metų.

Duokdie, kad per vasarą neapsigyventų ežiai, kurie sutrukdytų stadiono statybas. Nors vilniečiai jau įprato: kai kalbama apie stadioną, iš pradžių pamaitinama pažadais, o paskui iškyla kliūčių.

Vargo vakarienė: Vilniuje nerungtyniaus anglai, ant kojų besistojantis „Žalgiris“ žais ne „Žalgirio“, o Lietuvos futbolo federacijos stadione Liepkalnyje, kuriame anksčiau šeimininkavo „Vėtros“ ir „Vilniaus“ klubai. Tad šį stadioną „Žalgiriui“ vadinti namų sienomis vargu ar galima.

Į elitinę lygą prasibrovę „Trakai“ išvis neturi tinkamo stadiono, tad namų rungtynes visą sezoną važiuos žaisti į Vilnių.

Žemesnės lygos sostinės komandos džiaugiasi gavusios parungtyniauti Panerio stadione Lazdynuose. Mat Marakana praminta treniruočių aikštė prie griūvančio „Žalgirio“ stadiono palijus virsta baseinu ir futbolininkų žaidimas tampa panašus į vandensvydį.

Įrengusi mokyklos stadioną Fabijoniškėse, kuriame trys šimtai vietų, valdžia vis tiek giriasi, kad jis atitinka dviejų žvaigždučių FIFA ir UEFA kategoriją ir jame jau gali žaisti antrosios lygos komandos.

Nejaugi Vilnius dar ilgai tenkinsis mokykliniais stadionais? Ko trūksta - pinigų, o jų stokojant neturime ir futbolo? Ar atvirkščiai - neturime futbolo, dėl to neturime ir pinigų?

"Sostinė"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.