Kauniečiai moterims nešė ne tik gėles, bet ir akmenis

Po Moters dienos švenčių Kauno senamiestyje kažkas pradėjo lupti tašytų akmenų grindinį. Vienas akmuo rastas riogsantis Kauno Rotušės aikštėje, prie šokoladinės. Iš kurios vietos konkrečiai jis išluptas, dar nenustatyta.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2014-03-09 12:46, atnaujinta 2018-02-15 14:14

Gali būti, kad akmenį iš Senamiesčio grindinio išlupo Moters dieną šventusi kompanija.

Pats savaime vienas išluptas akmuo didelio nuostolio Senamiesčiui nepadarė. Tačiau ištraukus vieną akmenį, gali išjudėti ir pradėti irti didesnis grindinio plotas.

Senamiesčio grindinys yra saugotina urbanistinė vertybė. Prieš daugiau kaip du metus buvo kilęs skandalas paaiškėjus, kad A.Juozapavičiaus prospektą rekonstravę darbininkai atsainiai išlupo ir kur pakliūva suvertė vertingą grindinį, paklotą, kaip manoma, XIX a. pabaigoje.

Vėliau dalis istorinio grindinio buvo paklota aplink Prisikėlimo bažnyčią, nedidelė dalis palikta A.Juozapavičiaus prospekte.

„Lietuvos ryto“ leidinio „Laikinoji sostinė“ fotografas paėmė išluptą grindinio dalį ir pirmadienį ketina įteikti miesto tvarkdariams, kuriems gal būt pavyks grąžinti akmenį į vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.