Nusipelniusiems kauniečiams - Santakos garbės ženklai

Kovo 11-osios išvakarėse Kauno miesto rotušėje vyko vieno garbingiausių miestiečių apdovanojimų - Santakos garbės ženklų įteikimo ceremonija. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse šie apdovanojimai už įvairius nuopelnus miestui įteikti 8 kauniečiams. Dar 5 žmonės apdovanoti Kauno miesto burmistro Jono Vileišio pasidabruotais medaliais.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 10, 2014, 7:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:15 PM

Į Santakos garbės ženklus kasmet siūlo įvairios profesinės sąjungos ir organizacijos. Miesto taryba sprendžia, kurie iš pretendentų per metus labiausiai nusipelnė miestui ir visuomenei.

Kauno meras Andrius Kupčinskas 3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanojo tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovę Indrę Jučaitę. Didžiausias jos nuopelnas – aukštas meninis festivalio lygis, kuris tarptautiniu mastu garsina ne tik Kauną, bet ir visą Lietuvą.

„Šis apdovanojimas yra ne tik mano, bet viso festivalio ir ištikimiausių jo žiūrovų įvertinimas. Labai džiaugiuosi, kad esame pastebėti ir apdovanoti svarbiu garbės ženklu", - kalbėjo šįmet 24 kartą „Kaunas Jazz“ festivalį organizuojanti I.Jučaitė

2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanotas poetas, eseistas, vertėjas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Kęstutis Navakas. Daugelį metų jo įžvalgos raštu buvo neatsiejama Kauno miesto spaudos leidinių dalis, pavertusi jį ne tik viena iš Kauno legendų, bet ir suteikusi jam žinomumą visoje Lietuvoje. Atsiimti apdovanojimo K.Navakas neatvyko dėl ligos.

2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanota Danutė Černiuvienė – Lampėdžių bendruomenės narė. Jos iniciatyvos ir aktyvumas vystant bendruomeniškumą bei visuomeninė veikla yra vertinama bendruomenės narių, o savo prasmingais darbai yra nusipelniusi ne tik Lampėdžių bendruomenei, bet ir visam Kauno kraštui.

3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu įvertintas Kęstutis Derliūnas – visuomenininkas, Atlanto sutarties Lietuvos bendrijos narys. Jo visuomeninė veikla, palaikomos įvairios pilietinės iniciatyvos savivaldos srityje, darbai kultūros paveldo išsaugojime yra svarus indėlis į Kauno visuomenės pilietinį ugdymą, o skleidžiamos vakarietiškos NATO, ES idėjos ir vertybės padeda ugdyti Kauno jaunimą.

3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu taip pat apdovanotas Povilas Jegorovas – advokatas, Lietuvos esperantininkų sąjungos narys. Dėkodamas už apdovanojimą vyras tvirtino, kad Kaune gyvena 36 metus. Per šį laiką jis pamilo miestą ir jo žmones. Vyras siekia, savo intelektualiniu indėliu prisidėti prie esperanto kalbos populiarinimo Lietuvoje ir Kauno miesto žinomumo pasaulinėje esperantininkų bendruomenėje.

Kauno kurčiųjų klubo „Tyla“ pirmininką, kurčiųjų vyrų krepšinio trenerį Algirdą Jurkšą meras apdovanojo 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu. Šis žmogus svariai prisidėjo prie Lietuvos vyrų kurčiųjų krepšinio rinktinių, tapusių kurčiųjų olimpinių žaidynių, Europos čempionato prizininkėmis, treniravimo, o jo nuoširdus darbas su kurčiaisiais sportininkais jam pelnė ne vieną apdovanojimą.

3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanotas Valdas Kubilius – inžinierius, etnokultūros palikimo puoselėtojas, kultūros projektų organizatorius, liaudies meną globojantis, skulptorius, o jo pastangomis išleistos knygos padeda įamžinti žymius Kauno žmones ir istoriją.

3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu įvertintas ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas. Jo organizuojamos prevencinės priemonės, nuoširdus darbas, suteikia gyventojams saugumo jausmą, didina pasitikėjimą policijos pareigūnais, o skiriamas dėmesys bendruomenės dvasiai ugdyti svariai prisideda prie gerų santykių puoselėjimo.

Renginio metu Kauno miesto burmistro Jono Vileišio pasidabruoti medaliai įteikti asmenims, kurie nusipelnė įtvirtindami Kauno miesto savivaldą, įgyvendindami pilietines iniciatyvas ir kurdami miesto įvaizdį.

Už nuopelnus vystant tekstilės mokslinius tyrimus, inovacijų plėtrą, mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimą medalis įteiktas Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro direktoriaus pavaduotojai Aušrai Abraitienei, už nuopelnus Kauno miestui - verslininkui Rolandui Malaiškai, už nuopelnus Kauno miestui ir ilgametį pedagoginį darbą - Kauno Kovo 11-osios vidurinės mokyklos direktoriui Stanislovui Milašiui bei Kauno Panemunės pradinės mokyklos direktorei Virginijai Rupainienei. Kauno šv. Pranciškaus mokyklos pradinių klasių mokytojai, Aleksoto katalikių moterų draugijos narei Virginijai Sakalauskienei medalis įteiktas už nuopelnus Kauno miestui ir aktyvią savanorišką veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.