Vyriausybė dvylikai menininkų įteikė po 44 tūkstančius litų

Nuo 1997-ųjų už reikšmingus darbus Lietuvos kultūrai ir menui skiriamos Vyriausybės kultūros ir meno premijos šiandien iškilmingai buvo įteiktos dvylikai menininkų. Pretendentus atrinko Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, kuri iš viso svarstė net 49 pretendentų kandidatūras.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Mar 14, 2014, 3:50 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:21 AM

Tūkstantinės premijos įteiktos fotomenininkei Violetai Bubelytei, poetui ir eseistui Liutaurui Degėsiui, dailininkui Algirdui Griškevičiui, dailės istorikei ir kritikei Giedrei Jankevičiūtei, operos solistei Sandrai Janušaitei Iljoitienei, baleto artistei Olgai Konošenko, muziejininkei Margaritai Matulytei, kino kritikei Živilei Pipinytei, kompozitoriui Algimantui Vincentui Raudonikiui, tapytojui Arvydui Šalteniui, režisieriui Henrikui Vancevičiui ir pianistei Veronikai Vitaitei.

Ceremonijos metu Vyriausybės Didžiojoje salėje Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius atsiminė vakar anapilin iškeliavusį rašytoją Icchoką Merą. „Jis savo darbais stiprino Lietuvos nepriklausomybę“, - susirinkusius tylos minutei kviesdamas sakė A.Butkevičius.

Anot premjero, menas padeda susigaudyti sudėtingose gyvenimo realijose. Premijos laureatams buvo teikiamos, jų darbą įvertinus pagal tris kriterijus. Komisija atsižvelgė į darbų originalumą, šiuolaikiškumą, menininko meistriškumą ir profesionalumą, bei į jo kūrinių vietą atviroje Lietuvos kultūroje.

Vyriausybės premijomis siekiama skatinti kūrėjus, įvertinti reikšmingiausius kultūros ir meno darbus, Lietuvos ir Pasaulio lietuvių kūrėjų bendruomenės sukurtus per pastaruosius septynerius metus, taip pat ilgametį kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų. Premija yra 340 bazinių socialinių išmokų dydžių, šiuo metu tai sudaro 44200 Lt. Dėl lėšų trūkumo premijos nebuvo skiriamos 2000 m., 2001 m. ir 2005 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.