Darbe girtas šlitinėjęs Kauno vicemeras sieks naujų pareigų

Kauno socialdemokratai savo vadu miesto taryboje ruošiasi paskirti neblaivų darbe šlitinėjusį vicemerą Vasilijų Popovą. Politikas tikina, kad iš klaidų pasimokė ir jau pasiruošęs užimti aukštas pareigas partijoje.

V.Popovas tikina, kad iš nuopuolio pasimokė ir yra vertas būti ne tik vicemeru, bet ir frakcijos seniūnu.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Popovas tikina, kad iš nuopuolio pasimokė ir yra vertas būti ne tik vicemeru, bet ir frakcijos seniūnu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donata Račaitė, Artūras Paknys

Mar 17, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:33 AM

Dar prieš kelis mėnesius Kauno socialdemokratai svarstė, ar 3 promiles darbe pripūtęs vicemeras V.Popovas gali toliau likti dirbti savivaldybėje. Vis tik politikui pavyko išsaugoti vicemero postą. Be to, dabar Kauno socialdemokratai V.Popovui kloja kelią į frakcijos seniūnus miesto taryboje.

"Lietuvos ryto" televizija praneša, kad V.Popovas turėtų pakeisti į korupcijos skandalą įsipainiojusį Valį Venslovą. Kauno socialdemokratų vadovė, parlamentarė Orinta Leiputė nemato problemos, kad vietoje korupcija įtariamo veikėjo socialdemokratams Kauno taryboje vadovaus dėl alkoholio problemų turėjęs politikas.

„V.Popovas yra pakankamai kompetentingas žmogus. Jis buvęs ilgametis vyriausybės atstovas Kauno apskričiai, buvęs seimo narys, o dabar ir vicemeras“, - sakė O.Leiputė, pridurdama, kad frakcija dar įvertins jo nuodėmes.

Pats V.Popovas tikina, kad iš nuopuolio pasimokė ir yra vertas būti ne tik vicemeru, bet ir frakcijos seniūnu.

„Jeigu žmogus padaro klaidą ir netaiso, tai vienas reikalas. Negi padaręs klaidą turi likti pasmerktas visam gyvenimui? Juk net žmogžudžiui teisme duoda paskutinį žodį“, - sakė Kauno miesto vicemeras V.Popovas.

Tačiau socialdemokratų vadovai dėl V.Popovui tiesiamo kelio į frakcijos seniūnus - nedžiūgauja.

Anot socialdemokratų pirmininko pavaduotojo Vytenio Andriukaičio, Kauno vicemeras pasielgė tinkamai, kritiškai įvertinęs savo poelgį ir pripažinęs, kad pakenkė socialdemokratų autoritetui.

„Vis tik V.Popovas turės susigrąžinti pasitikėjimą“, - pridūrė V.Andriukaitis.

Apie vicemero kandidatūrą frakcijos seniūno pareigoms užimti, Kauno meras komentuoti atsisakė. Jis teigė, kad tai – vidiniai partijos reikalai, todėl savo nuomonės išreikšti neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.