Vilniaus policininkai iš Giraitės gatvės persikėlė į „Sūrį“

Vilniuje, Mėnulio gatvėje, pakeliui į Pilaitės rajoną, antradienį duris atvėrė policininkams skirtas didžiulis skylėtas „Sūris“. Taip jį spėjo pakrikštyti patys policininkai. Naujajame pastate įsikūrė VPK 5-asis policijos komisariatas, Imuniteto skyriaus pareigūnai ir kelių policija, persikėlę iš nudrengto pastato Giraitės gatvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Mar 18, 2014, 4:55 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:53 AM

Įkurtuvių proga vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas policininkams padovanojo kavos ir virdulį. Generalinis komisaras Saulius Skvernelis kelių policijai ir kelių policijos tarnybai įteikė sieninius laikrodžius, kad skaičiuotų teisingą laiką, ir pabrėžė, jog buvo gėda, kad policininkai net keturiolika metų turėjo dirbti apgailėtinomis sąlygomis.

Daugiau nei trijų tūkstančių kvadratinių metrų patalpose darbuosis beveik 500 VPK 5-ojo policijos komisariato, Kelių policijos valdybos ir Imuniteto skyriaus pareigūnų. Padalinys pradėjo dirbti jau pirmadienį. Pagal nustatytas higienos normas buvo skaičiuojami kvadratiniai metrai, kad tilptų visi pareigūnai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Ernestas Jurkonis teigė, jog viena naujovių naujajame policijos pastate yra visiškai atskirtos darbuotojų ir priėmimo zonos.

„Su įtariamaisiais ir sulaikytais asmenimis bus dirbama atskirai, jie negalės patekti ten, kur dirba paprasti darbuotojai. Kriminalinė policija turi savo atskirą aukštą, kur visiškai garantuotas jų darbo slaptumas“,  – teigė E.Jurkonis.

Pastato pirmajame aukšte esančios areštinės ir apklausų kameros taip pat atskirtos nuo likusios pastato dalies. Jos skirtos asmenims, kurie buvo atvežti taikant policijos prievartos priemones, iš ypatingų įvykių, dėl smurto šeimoje ir panašiai.

Kaip portalui teigė Vilniaus 5-ojo policijos komisariato viršininkas Petras Burdelis, toks išdėstymas komisariate Vilniuje yra pirmasis. Įtariamųjų nebereikės konvojuoti į kitas pastato dalis, nes areštinės ir apklausų kambariai yra šalia.

„Dar viena naujovė yra kambarys su individualiais seifais, kuriuose laikomi tarnybiniai ginklai. Mes atsisakėme senos, atgyvenusios sistemos, kur žmogui išduodamas ginklas atėjus į tarnybą ir paliekant kortelę. Naujoji sistema yra pirmoji tokio tipo ginklų išdavimo sistema Lietuvoje“, – portalui pasakojo E.Jurkonis.

Kiekvienas pareigūnas turės savo individualų seifą ir jo raktą. Kiekviename seife bus po darbinį ginklą ir dvi apkabas šovinių. Tokia pat sistema vėliau bus įdiegta ir 2-ajame, ir 6-ajame Vilniaus komisariatuose. Pagal taisykles, pareigūnas, pasiėmęs ginklą, turės eiti prie kambario kampe esančio vadinamojo gaudytuvo ir ten išmesti ginkle likusią tūtelę.

Visame pastate yra įrengtos kameros, beveik visos durys yra koduotos, pro jas galima įeiti tik turint darbuotojo pažymėjimą. Patys pareigūnai pastatą iškart smagiai praminė „Sūriu“ dėl architektūrinių langus dengiančių plokščių su apvaliomis skylėmis.

Į naująsias patalpas, esančias tarp Pilaitės ir Karoliniškių rajonų, buvo iškelti visi pareigūnai iš kelių policijos pastato Giraitės gatvėje. Senasis pastatas per Valstybės turto fondą bus parduodamas, o gauti pinigai bus skiriami Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato statybų išlaidoms padengti, nes yra paimta paskola.

„Jeigu atliks pinigų, po penkerių metų  Mėnulio gatvėje šalia komisariato esančiame sklype galbūt galėsime pastatyti dar vieną policijos pastatą. Pinigai lieka policijoje“, – teigė S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.