Moksleiviai fotoobjektyvus nukreipė į vandenį

Kauno rajone jaunieji fotografai varžosi, kuris geriausiai įamžins akimirkas, susijusias su vandeniu.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Mar 21, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:41 AM

Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos ir Mokinių neformaliojo švietimo centro rengiamo konkurso “Vanduo ir jo naudojimas 2014” dalyviai yra suskirstyti į dvi grupes – iki 12 metų ir 13 – 18 metų.

Pirmas etapas vyksta šalies miestuose ir rajonuose.

Abiejų grupių lyderių darbai iš ten pateks į finalą – antrą etapą, kuris balandį bus surengtas Vilniuje. Jo metu paaiškės visos Lietuvos nugalėtojas.

Ketvirtadienį buvo atrinktos geriausios Kauno ir Kauno rajono moksleivių nuotraukos.

Atranka vyko bendrovės “Kauno vandenys” būstinėje.

Pirmą etapą Kauno krašte rengė “Kauno vandenys”, Kauno ir Kauno rajono savivaldybių švietimo padaliniai.

Mokiniai pateikė pluoštą fotografijų, kuriuose įamžintas vanduo – jie fiksavo jūrą, šaltinius, vandens čiaupus, dubenius, iš arti spragsėjo į lašus.

“Jei kas paklaustų – ar ilgas vandens kelias iki mano delno, pasakyčiau, jog jam reikia įveikti daug, daug, daug kilometrų... o aš fotografuodama galbūt ir be reikalo išleido kelis litrus, nes kiti jo tiek mažai turi”, – taip parašė vyresnio amžiaus grupės geriausios nuotraukos “Sustabdyta vandens akimirka” autorė, Kauno rajono Ežerėlio vidurinės mokyklos aštuntokė, 14 metų Austėja Stankevičiūtė.

A.Stankevičiūtės fotografijoje vaizduojami nuo delno tyškantys vandens purslai.

Antrą vietą vyresniųjų grupėje laimėjo Garliavos (Kauno r.) Juozo Lukšos gimnazijos auklėtinė 17 metų Rugilė Juodžbalytė, vandenyje nufotografavusi žalią lapą. Jos daryta nuotrauka vadinasi “Gyvybės egzistavimas” Trečią vietą užėmė Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo mokyklos moksleivė 17 metų Karolina Meškevičiūtė (“Vanduo – gyvybės šaltinis”).

Jaunesniųjų konkurso dalyvių grupėje dalyvavo tik Kauno miesto moksleiviai.

Visi trys jaunesniųjų moksleivių grupės prizininkai – Kauno Jono ir Petro Vileišio pagrindinės mokyklos auklėtiniai. Nugalėtoja pripažinta 12 metų R.Panciriovaitė (nuotrauka “Pėdsakas”), antrą vietą užėmė Diana Žalionytė (“Takas per bangas”), o trečią – Simas Lantuchas (“Pabiro lašelių karoliai...”).

Į etapą, vyksiantį sostinėje, pateko A.Stankevičiūtė ir R.Panciriovaitė.

Abiejų grupių nugalėtojams ir prizininkams skirti diplomai, vertingi prizai.

“Kauno vandenys” pirmąsias vietas laimėjusiems moksleiviams skyrė po 300, antras vietas – po 200, o trečias vietas – po 100 litų vertės dovanų čekius, kuriuos jie galės išleisti prekybos centruose “Maxima”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.