Po įspūdinga iškaba – klientus maustantys sukčiai?

Nerealiai pigios biokuro kainos, kas 5000-ajam pirkėjui dovanojamas visureigis „KIA Sprotage“ - taip interneto tinklapyje save reklamuoja „Aeton“ prekinio ženklo produkcija: malkomis, pjuvenų granulėmis bei briketais - prekiaujanti Vilniuje registruota uždaroji akcinė bendrovė „Vebis“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-04-03 18:51, atnaujinta 2018-02-14 21:44

Įtarimų, kad už pribloškiančios reklamos internete gali slėptis ne visai gražūs dalykai, kilo produkcijos iš UAB „Vebis“ įsigyti sumaniusiam šiauliečiui 35 metų Laimiui Šležui.

Vienos Šiaulių įmonės direktoriaus pavaduotoju dirbantis L.Šležas žado neteko, kai bandydamas išsklaidyti savo įtarimus, jais pasidalino su „Aeton“ produkciją siūlančios įmonės vadybininku prisistatančiu Robertu Šimkumi.

Į susirašinėjimą įsijungęs UAB „Vebis“ direktorius Karolis Šimkus žingeidų šiaulietį išvadino „akademiniu mulkiu“ ir pasiūlė „išsitrinkti galvą“.

Portalui lrytas.lt susirašinėjimo su UAB „Vebis“ atstovais kopiją pateikęs L.Šležas sakė, kad tokių išsireiškimų gali tikėtis išgirsti iš kokio nevalos turgaus prekeivio, bet ne iš solidžiais prisistatančių verslininkų.

Paklausė, ar nereikia sušokti polkos

„Aeton“ reklama L.Šležas susidomėjo ieškodamas kuro savo namo šildymui.

Su siūlomos produkcijos kainomis susipažinusį šiaulietį nustebino tai, kad jos yra neįtikėtinai mažos. Įtarimų Šiaulių verslininkui sukėlė ir tai, kad iškart prašoma sumokėti visą pirkinio kainą, o ne avansą.

Elektroniniu laišku šiomis dvejonėmis pasidalinęs L.Šležas netrukus gavo UAB „Vebis“ direktoriaus K.Šimkaus atsakymą.

„Šiuo atveju aš Jums patarsiu tiesiog nepirkti. Yra posakis "Nesugebi išspręsti problemos, nedaryk iš to problemos". Visiems klientams sąlygos vienodos.

Per dieną aptarnaujame pakankamai didelį srautą klientų, įvairiausios demagogijos - stabdys įmonės veiklai.

Vietoj to, kad padėkotumėte, kad įgyvendiname tokius projektus, dar Jus matote įtikinti reikia, gal prie visko ir polką sušokti paprašysite?“, - L.Šležui raštu atsikirto UAB „Vebis“ direktorius.

Liepė išsitrinkti galvą

Tokio atsakymo šokiruotas šiaulietis parašė, kad abejonės dėl ekologišką kurą siūlančios bedrovės skaidrumo neišsklaidė, o netgi sustiprėjo. Pareiškęs, kad „Aeton“ granulių tikrai nepirks, L.Šležas parašė, kad tokie laiškai firmai nepadės susirasti daugiau klientų, nes šios įmonės patikimumu suabejojo ir jo draugai.

Už tokią pastabą šiaulietis buvo išvadintas „akademiniu mulkiu“, jam buvo liepta „išsitrinkti galvą“.

Solidžios Šiaulių įmonės direktoriaus pavaduotoju dirbantis L.Šležas sakė, kad jam tenka bendrauti su įvairiais verslininkais, tačiau su tokiais storžieviais susidūrė pirmąkart.

„Kaip potencialiam klientui taip galima atsikirsti? Kaip jaustis klientui, kuris pasidomėjęs jam rūpimais klausimais sulaukia tokio atsakymo?!“, - retoriškai klausė L.Šležas.

Įtarimų dėl įspūdinga reklama klientus viliojančios UAB „Vebis“ šiauliečiui kilo sužinojus, kad už prekes yra prašoma sumokėti iš anksto, o jas pristatyti žadama „kai bus suformuotas užsakymas“.

Žada dovanoti naujus visureigius

Kad L.Šležo įtarimai nėra laužti iš piršto, paaiškėjo pasidomėjus UAB „Vebis“ ir ankstesne ten dirbančių asmenų veikla.

Internete paieškojus „Aeton“ prekybinio ženklo gali nesunkiai rasti tinklapį, kuriame malkų, medžio pjuvenų granulių ar briketų įsigyti ketinantys klientai viliojami ne tik įspūdingomis nuolaidomis, smulkiomis dovanomis bet ir dviem naujais „KIA Sportage“ visureigiais. Juos žadama dovanoti kas 5000-ajam pirkėjui.

Tokiu įspūdingu pasiūlymu susižavėjusių klientų entuziazmą turėtų sumažinti internete prieinama informacija apie „Aeton“ produkcija prekiaujančią UAB „Vebis“.

Interneto portale Rekvizitai.lt pranešama, kad UAB "Vebis" atžvilgiu Vilniaus miesto 2-ąjame policijos komisariate atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo ir kad tų ikiteisminių tyrimų skaičius vis auga.

Tai, kad tokie ikiteisminiai tyrimai yra pradėti, portalui lrytas.lt patvirtino ir Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato darbuotojai.

Afera suplanuota iš anksto?

„Tai - šiuolaikiniai aferistai. Naudodamiesi įspūdingu tinklapiu jie bando sukurti solidžių verslininkų įvaizdį. Tačiau jie net neturi savo kontoros, bendrovė yra registruota viename Vilniaus garažų masyve.

Aš manau, kad aferos mechanizmas buvo suplanuotas iš anksto, nes jų siūlomų gaminių kainos neatitinka rinkos kainų. Pasiūlymu susidomėjusiems klientams yra siunčiamos išankstinio apmokėjimo sąskaitos.

Pinigus sumokėję ir prekių nesulaukę klientai yra „raminami“, kad prekių sulauks kitą savaitę, kad krovinys kitą miestą bus išsiųstas, kai jis bus visiškai sukomplektuotas, galiausiai – yra teisinamasi, kad sugedo mašina.

Produkcijos nesulaukiantys klientai yra sumokėję nuo 500 iki 3000 litų. Kai kurie už pigiai pasiūlytą kurą atidavė vos ne paskutinius pinigus.

Manau, kad daliai klientų, norėdami sulaukti gerų atsiliepimų šie veikėjai prekes pristato laiku ir už sutartą kainą“, - portalui lrytas.lt sakė nuo UAB „Vebis“ nukentėjusių žmonių skundus renkantis vienos teisinių paslaugų bendrovės darbuotojas.

Šio teisininko teigimu, pretenzijas UAB „Vebis“ reiškiančių asmenų jau dabar yra keliasdešimt.

Viena bendrovė jau bankrutavo

„Kad ši bendrovę užsiima aferomis įsitikinau ir pats, kai savo pažįstamo paprašiau jiems paskambinti ir pasiūlyti produkciją parsivežti savo transportu.

Atvažiuoti ir parsivežti pjuvenų briketus pasisiūliusiam klientui bendrovės „Vebis“ vadybininkas atkirto, kad jie produkcijos nesandėliuoja, todėl pakrauti produktų į kliento automobilį negalės.

Šiam klientui buvo pasiūlyta sumokėti pinigus ir laukti krovinio, kol jis bus atvežtas UAB „Vebis“ transportu. Aferą galima įžvelgti vien dirstelėjus į įkainius už produkcijos pristatymą, kurie net nepadengia kelionei reikiamų degalų kainos“, - sakė nuo UAB „Vebis“ nukentėjusių asmenų skundus renkantis teisininkas.

Pasak šio teisinės firmos darbuotojo, pretenzijas pareiškusiems klientams UAB „Vebis“ direktorius K.Šimkus ar vadybininku prisistatantis R.Šimkus siūlo kreiptis į teismą ir visus ginčus spręsti civiline tvarka.

Teisininko manymu, taip gali būti siekiama tempti laiką ir išlipti sausam iš balos paskelbus bendrovės bankrotą.

Būtent taip – bankrotu – jau baigėsi kitos įmonės - UAB „Komodus“, kuriai vadovavo R.Šimkus, veikla.

Automobilių pervežimu ir jų gabenimu iš užsienio besivertusios ir daug klientų skundų bei pretenzijų susilaukusios UAB „Komodus“ bankrotas buvo paskelbtas pernai rudenį.

Nepatenkintų klientų nėra

„Mūsų atžvilgiu jokių ikiteisminių tyrimų nėra pradėta“, - bandydamas paneigti iš policijos žurnalistų gautą informaciją portalui lrytas.lt telefonu tvirtino „Aeton“ produkcijos pardavimų vadybininku prisistatęs R.Šimkus.

Paklaustas, ar jam žinoma apie klientų skundus dėl UAB „Vebis“ veiklos, vadybininkas tvirtino, kad jų įmonės veikla nepatenkintų klientų išvis nėra.

Paklaustas apie susirašinėjimą su neskaidrią įmonės veiklą įtarusiu šiauliečiu L.Šležu R.Šimkus tvirtino tokio atvejo neprisimenąs.

Su UAB „Vebis“ direktoriumi K.Šimkumi žurnalistui pasikalbėti nepavyko, nes telefonu atsiliepęs vadybininkas R.Šimkus tvirtino, kad „direktorius yra užimtas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.