Paryčiais į Kauną atskraidinti donoro organai

Ankstyvą penktadienio rytą Lietuvos karinių oro pajėgų kariai sraigtasparniu Mi-8 donoro organus ir šešių medikų brigadą iš Šiaulių gabeno į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas. Kiti donoro organai lydint policijos pareigūnams greitosios pagalbos automobiliais nuvežti į Vilnių, Santariškių klinikas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-04-04 12:19, atnaujinta 2018-02-14 21:27

Ankstų penktadienio rytą Kauno klinikose pradėta transplantacijos operacija. Lietuvos karinių oro pajėgų pilotai iš Šiaulių sraigtasparniu Mi-8 atgabeno donoro organus ir šešių medikų brigadą.

Sraigtasparnis su medikų brigada ir donoro organais pakilo apie 5 val. 50 min. Apie 6 val. 25 minutės orlaivis nusileido Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome.

Pasak Nacionalinio transplantacijos biuro atstovų, Šiauliuose miręs žmogus – daugiaorganinis donoras. Persodinti panaudotas ne vienas jo organas.

Sraigtasparniu į Kauną atskraidinti tie donoro organai, kuriems labai svarbus laiko veiksnys. Kiti organai greitosios pagalbos automobiliu, lydint policijos ekipažui, ankstų rytą išgabenti į Vilnių – Santariškių klinikas.

Kariniai sraigtasparniai iš viso 46 kartus buvo pasitelkti donorų organams ir daugiau nei 30 kartų ligoniams skubiai gabenti. Pastarąjį kartą kariai donoro organą skraidino kovo 20 dieną iš Panevėžio ligoninės į Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.