Šiaulių progimnazijos moksleiviams - elektroniniai pažymėjimai

Vinco Kudirkos progimnazija Šiauliuose rengiasi pokyčiams – netrukus ji taps moderniausiai administruojama mokykla mieste. Šią savaitę baigiama įrengti ir bus pradėta testuoti „Ateities mokyklos“ informacinė sistema, leidžianti elektroniniu būdu fiksuoti mokinių atėjimą bei išėjimą iš mokyklos bei kiekvienos pamokos, vesti knygų apskaitą bibliotekoje, mokiniai savo elektroniniais pažymėjimais galės atsiskaityti mokyklos valgykloje, gauti socialinį maitinimą ar vėliau naudoti juos kaip elektroninius transporto bilietus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2014, 2:24 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:34 PM

Vinco Kudirkos progimnazija yra tapusi pilotine mokykla, kurioje pirmojoje įgyvendinamas „Ateities mokyklos“ projektas, inicijuojamas Šiaulių pramonininkų asociacijos, remiamas jos narės bendrovės „GECO Investicijos“, palaikomas miesto mero ir Lietuvos mokinių parlamento. Planuojama, kad sistema pradės veikti dar šią gegužę. Netrukus taip pat bus atrinktos dar šešios Šiaulių mokyklos, kuriose moderni apskaitos ir administravimo informacinė sistema pradės veikti nuo rugsėjo.

„Visi vaikai ir mokytojai jau nufotografuoti – buvo nelengvas iššūkis visus surinkti į vieną vietą. Dar turime keletą vaikų, kurie iki šiol serga ir negalėjo būti mokykloje, tačiau per šią savaitę tikimės sulaukti jų pasveikusių, tad visos nuotraukos bei duomenys bus sukelti į sistemą, kuri pagamins mums elektroninius moksleivių ir darbuotojų pažymėjimus. Jau nuo gegužės šių kortelių mums reiks kasdien – iš Velykų atostogų sugrįžusių moksleivių lauks pokyčiai“, – pasakoja Juozas Varkulevičius, Vinco Kudirkos progimnazijos direktorius.

Elektroninė mokyklos administravimo sistema bus susieta su elektroniniu „Tamo“ dienynu, nuo mokslo metų pradžios Vinco Kudirkos progimnazija pirmoji Šiauliuose pradėjo naudoti atnaujintą dienyno versiją, todėl gali toliau plėsti su dienynu susietų elektroninių funkcijų diegimą.

Įrengus modernią „Ateities mokyklos“ sistemą, moksleivių tėvai elektroniniame dienyne galės matyti ne tik tai, kokius pažymius per dieną gavo jų vaikai, bet taip pat ir pasitikrinti, kada jie atėjo į mokyklą, kokiose pamokose buvo – nuo šiol šių duomenų nebereikės pildyti mokytojui, jie automatiškai bus fiksuojami skaitytuvų ir iškart matomi dienyne.

Tėvai elektroniniame dienyne matys ir informaciją, kokias knygas šiuo metu yra paėmę ir skaito jų vaikai, ką dieną valgė mokykloje – tai leis naujoji išplėsta sistema.

Atsiskaitymui valgykloje vaikams nebereikės duoti kišenpinigių grynaisiais, kuriuos ypatingai mažieji moksleiviai neretai tiesiog pameta ar išleidžia saldumynams pakeliui – jau netrukus Vinco Kudirkos progimnazijos mokiniai galės už pietus ir bandeles atsiskaityti tiesiog prie specialaus skaitytuvo priliesdami savo elektroninį moksleivio pažymėjimą.

„Verslas pasirinko remti šį projektą, matydamas didžiulę jo perspektyvą ir naudą: nuo mokyklinio amžiaus pripratę naudotis inovatyviomis technologijomis jauni žmonės bus ne tik konkurencingesni darbo rinkoje, bet ir patys drąsiau kurs ateities verslus“, – įsitikinęs Alvydas Stulpinas, Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas