V.Gapšys perrinktas Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnu

Valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos seniūnu ketvirtadienį perrinktas Vytautas Gapšys.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2014, 4:36 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:21 PM

Seniūnu jis perrinktas be konkurencijos, daugiau kandidatų į šį postą nebuvo. Už V.Gapšio kandidatūrą balsavo dauguma frakcijos narių, vienas susilaikė.

V.Gapšys teigė pats inicijavęs pasitikėjimo pasitikrinimą, kad galėtų įgyvendinti numatytus darbus.

„Tai demokratiška procedūra, kur tu vadovauji svarbiam politiniam dariniui. Yra frakcijos nariai su savo nuomonėmis,  kaip turi dirbti frakcija. Aš aiškiai įsivaizduoju, kaip frakcija turi dirbti, todėl paprašiau, kad pasitikrintų pasitikėjimą, ar tie darbai ateityje sulauks pritarimo, ir jį gavau“, – po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė „darbietis“.

Jis neigė, kad anksčiau buvo sulaukęs frakcijos kolegų priekaištų dėl vadovavimo stiliaus, priimamų vienasmenių sprendimų.

„Oponentų nebuvo, tačiau buvo įvairių pastabų, kaip tobulinti veiklą“, – sakė V.Gapšys.

Jis tvirtino, kad po ketvirtadienio balsavimo permainų frakcijos vadovybėje nebus, išskyrus tai, kad Vaidą Skarbalių siūlys paskirti ketvirtuoju frakcijos seniūno pavaduotoju.

Premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius per Vyriausybės valandą sulaukė „Drąsos kelio“ frakcijos atstovo Vytauto Matulevičiaus klausimo, kaip po prezidento rinkimų keisis koalicija, taip pat ar tiesa, jog „nemaža dalis Darbo partijos frakcijos narių ketina pereiti į socialdemokratų frakciją“.

Premjeras į klausimą atsakė juokdamasis, o paskui pridūrė: “Tai, ką jūs pasakėte, yra netiesa. Mes ir toliau dirbsime ramiai, stabiliai ir įgyvendinsime savo užsibrėžtus tikslus, pokyčių jokių nenumatome.“

Seimo Darbo partijos frakcija turi 29 narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.