Atnaujintas legendinis Pylimo skvero kiaušinis

Šv. Velykų išvakarėse atnaujintas ir naujomis ryškiomis spalvomis atgaivintas legendinis Pylimo skvero kiaušinis. Tai – dar viena projekto „Dovana Vilniui“ dovana, kurią miestui Šv. Velykų išvakarėse įteikė įmonė „Vivacolor“ ir Vilniaus dailės akademijos studentai, sukūrę eskizą, kaip turi atrodyti kiaušinis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2014, 1:46 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:59 PM

„Džiugu, kad vis daugiau visuomenės prisideda prie projekto „Dovana Vilniui", - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Skulptūra „Kiaušinis“ stovi Pylimo, Šv. Stepono bei Raugyklos gatvių sankirtoje. Ankščiau ši miesto vieta buvo labai aktyvi, joje veikė paukščių turgus, sutraukdavęs žmones iš tolimiausių miesto kampelių. Šią skulptūrą skvereliui padovanojo Užupio respublika. 300 kg sveriantis kiaušinis ant granito kolonos buvo užkeltas 2003 m.

„Tikime, kad atnaujintas margutis skvereliui įkvėps po žiemos taip pasiilgtos gyvybės ir pavasarinės nuotaikos. Norime paneigti stereotipą, kad atsinaujinimui reikia viską keisti iš pagrindų. Kartais užtenka noro ir kelių litrų dažų“, - teigė Vaida Mocekainė, „Vivacolor“ produktų vadovė Baltijos šalims, svariai prisidėjusi prie atnaujinimo darbų finansavimo.

Pavasarinė iniciatyva subūrė ir skverelio bendruomenę. Šalia gyvenantis saksofonistas Dominykas Vyšniauskas grojo atidarymo ceremonijoje, skulptūrą pašventino Vilniaus Visų Šventųjų parapijos kun. Vytautas Rapalis.

Projekto „Dovana Vilniui“ organizatoriai tikisi, kad iniciatyva pritrauks ir kitas įmones, nes nuolatinės priežiūros prašosi ir grindinys, ir suoleliai, medžiai.

Organizatoriai planuoja kreiptis į Lietuvos rekordų agentūrą „Factum“ ir skverelio kiaušinį užregistruoti kaip didžiausią Lietuvos margutį.

Iniciatoriai juokavo, kad milžiniškas margutis jau tapo karščiausia Velykų asmenukių (angl. „selfie“) vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.