Maldos pusryčiai Klaipėdoje užtruko iki popietės

Klaipėdoje surengti jau tretieji miesto bendruomenės Maldos pusryčiai, kurių iniciatorius ir globėjas yra uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 26, 2014, 5:15 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:54 AM

Į viešbučio „Europa City Aurora“ salę prie baltomis staltiesėmis padengtų stalų susirinko skirtingų pažiūrų ir konfesijų žmonės – bažnyčių atstovai, politikai, verslininkai, teisėsaugininkai ir teisėtvarkininkai, medikai, pedagogai, jaunimas.

Šiemetinių maldos pusryčių tema – „Šeima – dvasingumo, socialumo ir atsakomybės mokykla“. Susirinkusieji išklausė net tris pranešimus šia tema: „Santuokos prasmė – ne tai, ką manome“, „Auklėjimo ataskaita: kiek atsakinga yra šeima visuomenės ir Dievo akivaizdoje“, „Kad išaugtų sparnai, reikalingos šaknys“. Juos skaitė pastorius, studentė iš aštuonių vaikų šeimos ir LCC tarptautinio universiteto dėstytojos.

„Tema, kurią pasirinkome šiais metais, labai paprasta, bet tuo pat metu giliai dvasinga ir prasminga. Juk tikriausiai jau mažai ką bestebina mintis, kad visko pradžia ir pabaiga, visko pagrindas ir stogas – tai šeima. Netylant ginčams apie šeimos sampratą ir skirtingą požiūrį į tarsi tradicines, tarsi neliečiamas vertybes, vis dažniau jaučiame, jog nereti atvejai, kuomet ne tik pametame vertybinius orientyrus bei šeimos sampratos koordinates, tačiau paskęstame nesibaigiančių kategoriškų ginčų brūzgynuose, kartais neberasdami net tik kelio, bet net ir takelio“, – sako V.Grubliauskas.

Jaukus renginys truko pustrečios valandos. Tarp pranešimų skambėjo muzikiniai kūriniai, buvo skaitomos ištraukos iš Šventojo rašto, atliekamos giesmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.