Nugriauta taksi antena kaitina aistras

Kai po vienu stogu susiduria dvi karingos moterys, į jų kivirčus neretai įtraukiami ir kiti gyventojai. Taip nutiko ir Taikos prospekte esančiame daugiabutyje, kur aistros nerimsta dėl taksi firmos antenos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Apr 27, 2014, 10:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:48 AM

Prie Taikos prospekto 117-ojo namo įsmeigtos grėsmingos lentelės, perspėjančios, kad vaikščioti aplink namą reikia atsargiai, nes nuo jo krinta plytos, rašo „Laikinoji sostinė".

Tačiau šiame daugiabutyje sproginėja ir emocijos. Nerimsta aistros dėl dvylikaaukštyje veikiančios taksi firmos „Romo taksi“ dispečerinės ir su taksi automobiliais susisiekti padedančios antenos.

Taksi įmonės atstovai teigė, kad vykdyti veiklos jiems neleidžia namo bendrijos pirmininkė Irena Vazgienė. Ši atkerta, kad firma yra skolinga už stogo, ant kurio iškelta antena, nuomą.

Gyventojai taip pat pasidaliję į dvi priešiškas stovyklas.

Stogu naudotis leido

Kaunietis Romas Staniukynas savo firmą „Romo taksi“ ir jai reikiamą dispečerinę Taikos prospekto 117-ajame name įkūrė 2009 metais. Naudojasi sesers jam patikėtu saugoti butu.

Gavęs visus leidimus, ant namo stogo iškėlė anteną. Vyras ir jam verslą plėtoti padedanti Vanda Drungienė rodė tuomet su šio namo bendrijos pirmininke I.Vazgiene sudarytą nuomos sutartį.

Joje numatyta, kad R.Staniukyno įmonė už nuomojamas patalpas radijo ryšio antenai kiekvieną mėnesį bendrijai turi mokėti po 100 litų. Verslininkas teigė, kad mokesčius po truputį moka.

Radijo ryšys dingo

„Tačiau praėjusių metų gruodžio mėnesį radijo ryšys nutrūko. Įtarėme, kad kažkas nupjovė kabelį. Netrukus pastebėjome, kad ant namo stogo nebėra antenos. Sunerimome dėl to, kad ją kažkas pavogė. Kadangi raktus nuo stogo liuko turi tik namo pirmininkė, matyt, ji ir kalta, kad negalime užsiimti savo veikla“, – aiškino V.Drungienė.

R.Staniukynas ir jo verslo patikėtinė skundėsi, kad netekus radijo ryšio sutriko jų firmos darbas.

„Už anteną kiekvieną mėnesį vis tiek turime mokėti po 30 litų. Su taksi vairuotojais turime bendrauti savo telefonais. Dėl to patiriame nuostolių“, – tvirtino V.Drungienė ir R.Staniukynas.

Į barnius įtraukė kaimynus

Namo bendrijos pirmininkė I.Vazgienė tvirtino, kad anteną greičiausiai nuvertė vėjas. Be to, moteris teigė, kad firma už stogo nuomą yra įsiskolinusi. Taip pat namo tvarkdarė sakė, kad gyventojai susirinkime balsų dauguma dar pernai rudenį nusprendė, kad taksi įmonės veikla jiems trukdo.

Prieš kelias savaites vykusio eilinio namo bendrijos narių susirinkimo metu iš abiejų pusių vėl pylėsi tie patys kaltinimai.

Vieni gyventojai palaikė namo pirmininkę, kiti – taksi firmos atstovus. Treti įtarė, kad konfliktas tarp kaimynų kilo dėl kažkokių asmeninių nuoskaudų.

Namo gyventojai, kuriems rietenos įsiėdė, ketina balsuoti, ar neverta išsirinkti kitą namo pirmininką.

„Pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos antenos vagystės ilgas procesas, o mes tikimės, kad kaimynai išrinks kitą namo pirmininką. Su sukalbamu žmogumi visada galima susitarti“, – vylėsi V.Drungienė ir R.Staniukynas.

Labiau linkę kivirčytis

Algis Mikelionis

Dainavos policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas

„Jei gyventojai ar individualia veikla užsiimantys asmenys įtaria, kad jų turtas suniokotas ar pavogtas, jie turi kreiptis į pareigūnus.

Tokiu atveju pareigūnai ieškos, su kokiu namo atstovu patekti, pavyzdžiui, ant namo stogo ar į kitas patalpas, išsiaiškins tikrąją padėtį bei imsis tyrimo.

Tačiau neretai būna, kad tarpusavio nesutarimus gyventojai bando spręsti kaltindami vieni kitus, triukšmaudami, bet nesikreipdami į atsakingus asmenis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.