LSMU mokykla sulaukė kauniečių antplūdžio

Šeštadienį šimtai mažųjų kauniečių su tėvais plūdo į Kaune, Vilijampolėje esančią Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) vidurinę mokyklą. 359 būsimi penktokai varžėsi dėl galimybės rudenį pradėti čia mokytis. Priimtas bus tik 81 mokinys.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

May 3, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:06 AM

Tik 2013 metais veiklą pradėjusi LSMU vidurinė mokykla jau pėlnė palankius kauniečių įvertinimus. Todėl paskelbus, kad vyks priėmimas į penktąsias klases, šimtai mokinių ir tėvų puolė registruotis, norėdami laikyti specialų testą ir laimėti galmybę kitais mokslo metais mokytis būtent šitoje mokykloje.

Mokyklos direktorius Arūnas Bučnys sakė, kad priimti ketinama 81 penktoką. Norinčių varžytis dėl galimybės mokytis šioje mokykloje atsirado 359 — 187 meraigtės ir 172 berniukai iš Kauno ir Kauno rajono.

„Norint laikyti testą, už savo vaiką turėjome sumokėti 100 litų mokestį. Jei sūnus testo ir neišlaikys bei į mokyklą nepateks, pinigais liks mokyklai. Tačiau tokios sumos negaila, kad galėtum išbandyti savo jėgas“, — sakė kaunietis Andrius Rapolevičius.

Tėvai iš anksto nuogastavo, kad suplūdus beveik 400 vaikų, susidarys spūstys, kils nesklandumų randant vietas, kur tekstas bus laikomas.

Jų abejonės nepasitvirtino. Vaikai sparčiai buvo paskirstyti po mokyklos erdves ir ruošėsi 1,5 valandos trunkančiam testui. Tikrinamos kauniečių lietuvių kalbos, matematikos, pasaulio pažinimo žinios.

Lauke vaikų laukti likusios motinos pasakojo, kad labai norėtų jog jų vaikai patektų būtent į šią mokyklą.

„Čia surinkti puikūs mokytojai, mokykla gerai aprūpinta, įrengtos modernios laboratorijos. Svarbu ir tai, kad žiemą joje šilta“, — pasakojo dukros prie mokyklos laukusi Raimonda Rickevičienė.

Moteris sakė, kad iš vienos „Rūtelės“ pradinės mokyklos klasės, kur mokosi jos duktė šiandien testą į LSMU vidurinę mokyklą atvyko laikyti 21 jaunasis kaunietis.

Kitai kaunietei Renatai Bagdonienei buvo svarbu tai, kad mokykloje dėstomi sustiprinti realiniai mokslai.

„Net jei vaikas ir netaps mediku, realinių mokslų žinios pravers renkantis bet kokią specialybę“, — įsitikinusi R.Bagdonienė.

Iš Panemunės padinės mokyklos klasės, kur mokosi jos duktė, testą atvyko laikyti 15 vaikų. Testų rezultatai turėtų paaiškėti iki gegužės 13 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.