Atsvara Georgijaus juostelėms - mažos trispalvės

Šeštadienį pilietiški jaunuoliai Vilniuje pradėjo akciją, kurios metu visą savaitę, rytais, prie Žaliojo tilto, bus dalinamos gairelės su valstybine simbolika už Lietuvos piliečių vienybę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-10 13:01, atnaujinta 2018-02-14 02:39

Šeštadienio rytą apie 400 Lietuvos valstybės simbolių jaunuoliai išdalino maždaug per porą valandų.

Vienas iš šios idėjos autorių viešosios įstaigos „Mūsų vėliavos“ narys Deivydas Rimkevičius portalui lrytas.lt pasakojo, kad dauguma žmonių siūlomas dovanas priėmė džiugiai, tiesa, kai kurie iš pradžių įtarinėjo, ar tai nėra artėjančių rinkimų agitacija.

„Buvo vos du piktesni žmonės. Vienas pareiškė, kad jam Lietuvoje gyventi nepatinka ir jis ketina emigruoti. O kitas prašė dovanoti Georgijaus juostelę, nes jis esą švenčia Raudonosios armijos pergalę“, – pasakojo D.Rimkevičius.

Ši akcija sugalvota norint skatinti Lietuvos piliečių vienybę.

„Šia iniciatyva norima parodyti, kad įvairūs išorinių jėgų bandymai skaldyti Lietuvos visuomenę yra neperspektyvūs. Georgijaus juostomis, spekuliacijomis apie tautiškumą, kalbą ar istoriją gyventojų sukiršinti nepavyksta ir nepavyks.

Tokie piktavališki bandymai Lietuvoje ne tik nepasiteisina, o priešingai – sukelia valstybės piliečius vienijančią patriotiškumo „audrą“. Būti šalies patriotu reiškia ne konkrečią tautybę ar Lietuvos Respublikos paso turėjimą. Tai reiškia garbę vadinti save lietuviu dėl to, kad dirbi vardan vieningos Lietuvos. Akcija norime pakviesti visus, kurie myli Lietuvą, puoštis valstybine simbolika bei taip demonstruoti šalies vienybę“, – teigia viešosios įstaigos „Mūsų vėliavos“ atstovai.

„Mūsų vėliavos“ rengia pilietines akcijas, iškeldama istorinės Lietuvos valstybės tapatybės svarbą.

2013 m. liepos 6 – ąją šios organizacijos vėliavnešiai pakilo į Gedimino pilies bokštą, kur šalia Lietuvos trispalvės daugiau nei po 200 metų pertraukos iškėlė Lietuvos valstybės istorines vėliavas.

Jų iniciatyva per Vėlines Lukiškių aikštėje į dangų už protėvių vėles iškilo Vyčio vėliava. Plazdėdama iki šiol, ji pakeitė Lukiškių aikštės veidą ir šios organizacijos akcijų pagalba įprasmino Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo ir Lietuvos kariuomenės dienas. Šios įstaigos iniciatyva ant Žaliojo tilo jau kuris laikas plazda NATO ir Vyčio vėliavos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.