Balsavimas kaime: D.Grybauskaitė, A.Paulauskas, Z.Balčytis

Jau po kelių valandų paaiškės, kas surinko daugiausia balsų pirmajame prezidento rinkimų rate.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 11, 2014, 9:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:47 AM

Portalo lrytas.lt žurnalistai sekmadienį apklausinėjo rinkėjus Vievyje esančioje Balceriškių apylinkėje, kurioje per 2009 m. prezidento rinkimus, Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, balsavimo rezultatai geriausiai atitiko Lietuvos vidurkį.

Jei tikėti šia apklausa, pirmajame rinkimų ture daugiausiai balsų surinko dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė, o antras liko Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas.

Balsavo pasyviai

Balceriškių apylinkėje balsuoja aplink Vievį esančių kaimų gyventojai. Prieš penkerius metus, kaip ir kitose miestuose ir miesteliuose, šioje apylinkėje rinkimus triuškinama persvara laimėjo D.Grybauskaitė.

Šiais metais Balceriškėse žmonės balsavo pasyviai. 14 val. Buvo balsavę 17,5 proc. rinkėjų iš 1350. Tai pats blogiausias rezultatas Elektrėnų savivaldybėje.

Per kiek daugiau nei porą valandų balsuoti atėjo 50 žmonių. Lrytas.lt apklausė visus rinkėjus. Dešimt iš jų atsisakė atskleisti už ką balsavo.

Daugiausiai balsų – 13 surinko dabartinė prezidentė D.Grybauskaitė. A.Paulauskas gavo 11 balsų, o socialdemokratas Zigmantas Balčytis 10.

Trys žmonės balsavo už Naglį Puteikį. Po vieną – už Bronių Ropę ir Artūrą Zuoką.

„Balsavau už Rolandą Paksą. Jo vardą ir pavardę įrašiau į rinkimų biuletenį“, - tiesiai šviesiai atšovė vyras. Jo rinkimų biuletenis bus pripažinta negaliojančiu.

Nori permainų

„Greičiausiai tai, kad praėjusių rinkimų rezultatai mūsų apylinkėje geriausiai atitiko visos Lietuvos balsavimo rezultatus, buvo tik sutapimas“, - garsiai svarstė rinkimų komisijos nariai.

Jie negalėjo patikėti, kad D.Grybauskaitė mūsų apklausoje pirmavo tokia nedidele persvara, nes prieš rinkimus darytos sociologinės apklausos jai garantavo didesnį atotrūkį nuo kitų kandidatų.

Tiesa, sociologai pastebi, kad kaime D.Grybauskaitė rėmėjų turi mažiau nei mieste.

Tą tvirtino ir rinkimų stebėtojai. Esą jų kolegos pranešė, kad kaimuose aplink Elektrėnus ypač populiarus A.Paulauskas.

Visi balsavę už Z.Balčytį arba A.Paulauską tvirtino norį permainų Lietuvoje.

Vienas rusakalbis vyras, balsavęs už A.Zuoką, aiškino pasirinkęs Vilniaus merą, nes jis žadėjo palaikyti gerus santykius su Rusija.

„Mes esame runkeliai, kaip sakė Vytautas Landsbergis, todėl balsuosime už giminingą kandidatą – Bronių Ropę“, - savo pasirinkimą aiškino garbaus amžiaus moteris.

Ar rinkimų rezultatai Balceriškėse bus panašūs į rezultatus visoje Lietuvoje, sužinosime jau prieš vidurnaktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.