Viceministras V.Leškevičius įvardijo svarbiausią uždavinį Kryme

Žmogaus teisių apsauga okupuotame Kryme turi būti svarbiausias tarptautinių organizacijų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 17, 2014, 6:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:08 PM

Tai jis pareiškė šeštadienį susitikime su Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatu Krymo totorių lyderiu Mustafa Džemilevu, teigiama Užsienio reiklų ministerijos pranešime.

Pasak V.Leškevičiaus, žmogaus teisių situacija Rusijos okupuotoje Ukrainos teritorijoje, visų pirma Krymo totorių teisių suvaržymai, turi būti pirmaeilis tarptautinių organizacijų darbotvarkės klausimas.

M.Džemilevas, kuriam Rusija uždraudė sugrįžti į Krymo teritoriją, informavo apie problemas, su kuriomis Krymo totoriai susiduria, Rusijai okupavus Krymą.

Pasak jo, totorių grobimai, draudimas kalbėti gimtąja kalba, susirinkimų teisės ribojimai, diskriminacija ir netgi žmogžudystės etniniu pagrindu tapo kasdienybe okupuotame Kryme.

Sekmadienį bus minimas Krymo totorių deportacijos 70-metis, tačiau Rusija neleido šios datos paminėti okupuotoje Krymo teritorijoje.

1944–1947 metais buvusios Sovietų sąjungos vadovo Josifo Stalino nurodymu į Centrinę Aziją ir Sibirą buvo deportuota daugiau kaip 230 tūkst. totorių iš Krymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.