J.Kazickas tapo Kauno technologijos universiteto garbės daktare

„Tuoj pradėsiu verkti“, – jaudulio neslėpė ketvirtadienį iškilmingame Kauno technologijos universiteto senato posėdyje garbės daktaro regalijos priėmusi Kazickų šeimos fondo prezidentė ir ilgametė šios aukštosios mokyklos mecenatė Jūratė Kristina Kazickas-Altman. Už tai, kad 71 metų J.K.Kazickas-Altman būtų suteiktas šis garbingas titulas, vienbalsiai balsavo visi universiteto senato nariai.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-05-22 20:28, atnaujinta 2020-02-27 10:48

Senato pirmininkas profesorius Ramutis Petras Bansevičius pabrėžė, jog universiteto garbės daktaro vardas J.K.Kazickas-Altman suteikiamas įvertinus jos nuopelnus globaliame kontekste ir ypatingą paramą jaunoms asmenybėms universitete ugdyti.

Kazickų šeimos fondas, kuris remia Kauno technologijos universitetą, buvo įkurtas 1998 metais JAV, J.K.Kazickas-Altman tėvui Juozui Petrui Kazickui tapus šio universiteto garbės daktaru.

Fondo prezidente nuo pat jo įkūrimo tapusi J.K.Kazickas-Altman inicijavo stipendijų steigimą studentams, dėstytojams ir mokslininkams, organizavo regioninius jaunųjų programuotojų konkursus, įsteigė Kauno technologijos universiteto teikiamus apdovanojimus geriausiesiems šalies informatikos mokytojams.

Kazickų šeimos fondas skyrė daugiau nei 730 tūkst. litų minėto universiteto studentų vardinėms stipendijoms, dėstytojams remti, renginiams ir konkursams organizuoti. Fondo parama moksleivių programuotojų konkursams siekia 27 tūkst. litų kasmet.

Dėkodama už jai suteiktą garbę J.K.Kazickas-Altman sakė, jog didžiuojasi tuo, kad prieš 16 metų šioje vietoje stovėjo jos tėvas.

Žinia apie tai, dukteriai suteikiamas Kauno technologijos universiteto Garbės daktaro vardas jį pradžiugino, tačiau J.P.Kazickas apgailestavo, jog negalėjo dalyvauti iškilmingame senato posėdyje.

„Šį garbingą titulą priimu galvodama apie ateitį. Jis įpareigoja mane daryti dar daugiau, kad pagelbėčiau Lietuvai“, – sakė J.K.Kazickas-Altman.

Prisiminusi, kaip dėl sovietų okupacijos jos šeima turėjo emigruoti į JAV, ir ten įsitvirtinti, moteris tikino, jog niekada nepamiršo lietuviškų šaknų, jomis didžiavosi ir nuolat žmonėms pasakojo apie Lietuvą, kurios tuo metu nebuvo pasaulio žemėlapyje.

„Kiekvieną kartą atvykusi į Lietuvą jaučiuosi namuose, mano širdis čia. Pažadu iki paskutinio atodūsio dirbti Lietuvai. Kviečiu visus nesusitelkti į materialines vertybes, o padėti kitiems ir aukotis savo šaliai“, – ragino J.K.Kazickas-Altman.

Ši iškili moteris yra savanoriškai mokytojavusi Kenijoje, žurnalistinės duonos ragavusi karo metu Vietname, kur buvo sužeista. Vėliau dirbo žurnalistinį darbą dirbo įvairiuose leidiniuose, yra keleto dokumentinių filmų ir knygų bendraautorė.

2002 metais ji apdovanota Sausio 13-osios atminimo medaliu ir LDK Gedimino ordino Karininko kryžiumi.

J.K.Kazickas-Altman iškilmingo Kauno technologijos universiteto senato posėdžio metu kartu su šios aukštosios mokyklos rektoriumi Petru Baršausku 6 studentams įteikė vardines vieno ir dviejų tūkstančių litų stipendijas.

Pasveikinti ir padėkoti J.K.Kazickas-Altman atvyko daugybė žmonių, kuriuos remia Kazickų šeimos fondas, bei jos bičiuliai. Tarp svečių buvo ir kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus, kuris taip pat yra šio universiteto garbės daktaras, žmona Alma Adamkienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.