A.Kubiliau, ką darysi, jei „Žalgirio“ varžovu taps „Chelsea“?

"Sostinė"

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

May 23, 2014, 4:07 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:36 PM

Atrodytų, Lietuvos sostinė su Brazilija turi nedaug bendra. Tolimąją šalį nebent primena vadinamoji Marakana - dulkėta futbolo aikštė šalia griūvančio „Žalgirio“ stadiono.

Turbūt geresnėse aikštėse futbolo kamuolį gainioja Brazilijos kaimo vaikai. O iki brazilų meilės futbolui vilniečiams kaip iki tikrojo „Maracana“ stadiono Rio de Žaneire.

Vis dėlto ir Vilnius ketina liepsnoti meile futbolui. Todėl jau kitą savaitgalį sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami į Mažąją Braziliją pačiame miesto centre.

Gedimino prospekte vyks miesto šventė. Vilniečiai galės ne tik dalyvauti gatvės futbolo turnyruose, bet ir susipažinti su spalvinga brazilų kultūra, virtuve, šokiais, kovos menais.

Gedimino prospekte bus įrengti trys futbolo aikštynai, kuriuose varžysis komandos.

Futbolo aistros virs ir Vilniuje - tuo galima neabejoti. Baruose neliks tuščių vietų, iki vėlumos aidės sirgalių šūksniai.

Tiesa, po pasaulio čempionato meilė futbolui Vilniuje vėl priblės ir šis žaidimas laikysis tik ant entuziastų pečių.

Mat Vilniui turėti į „Maracana“ panašų stadioną šviečiasi nebent kitame šimtmetyje. Bet atgimusio „Žalgirio“ ekipos vadovai ir treneriai jau dabar galvoja apie ateitį - kovas Europos taurių turnyruose.

Deja, Lietuvos futbolo lyderiui „Žalgiriui“ galvojant apie tarptautinę areną lieka tik treniruotės, bet ne rungtynės, nes dauguma varžovų su Vilniaus komanda žaidžia labai paprastai - tankia gynyba. Tokią patys futbolininkai vadina autobusu vartuose.

Suprantama, Europoje taip nebus. Todėl „Žalgiriui“ tenka nuolat kurti du žaidimo modelius, rengti komandą taip, kad ji galėtų žaisti ir taip, ir taip.

„Žalgiris“ kol kas galvoja apie susitikimus su „Ventspils“ ar Glazgo „Celtic“, o futbolo aistruoliai jau užmiršo įžeidžius politiko A.Kubiliaus žodžius, kad geresnio stadiono galima tikėtis, kai atvažiuos žaisti „Chelsea“ ar „Real“.

Nors prieš pusmetį buvo paskelbta džiugi žinia, kad „Žalgiris“ jau netrukus galės vadintis futbolo klubu, iki šiol prie jo pavadinimo tebėra prielipas „Vilniaus miesto futbolo draugija“.

Mat pasėdėjęs Maskvos kalėjime ir į bankrotą komandą nuvaręs jos savininkas verslininkas V.Kastujevas pareiškė pretenzijas į „Žalgirio“ vardą. Ginčytasi net ketverius metus.

Visa tai jau praeitis. O dabar labiausiai neramu turėtų būti A.Kubiliui. Kas bus, jei stiprėjančiam „Žalgiriui“, Europos turnyre įveikusiam kelis etapus, burtai lems varžovus „Chelsea“ ar „Real“?

"Sostinė"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.