Baimė likti alkanam aptemdo protą

Migracijos ištuštintuose Šiauliuose sveikas protas tapo didžiausia prabanga, tad miestiečiams galima sekti ir stebuklines pasakas.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-05-28 07:25, atnaujinta 2018-02-13 11:07

Tikriausiai šitaip apie mieste likusius šiauliečius mano meras J.Sartauskas. Jis pažėrė tokių išminties perlų, kad 1978 m. pavasarį diplomą šiam matematikui išdavusiems dėstytojams turėtų būti nejauku.

„Atėjo laikas pasidalyti pelnu su gyventojais!“ – išrėžė meras.

Politikas suskubo pranešti, jog „Šiaulių energija“ kone ketvirtadaliu mažins energijos kainą, todėl miestiečiai sutaupys net 2 milijonus litų. Be to, iš įmonės paimtais 2,5 milijono litų dividendų bus sumokėta už mokykloms sudėtus langus.

Iš tiesų, miestui pavaldus šilumos gamintojas pernai gavo per 11 mln. litų pelno. Atrodytų, išgyventų ir su mažesne pelno marža.

Bet pinigų reikia investicijoms – rudenį baigiami įgyvendinti per 20 mln. litų vertės dviejų naujų biokuro katilų ir trasų atnaujinimo projektai.

Situacija tokia, kad net nediplomuotam piliečiui aišku: skolintis iš banko ir mokėti palūkanas yra brangiau negu investicijoms naudoti gautą nuosavą pelną.

Tad diplomuoto matematiko džiugesys dėl iš „Šiaulių energijos“ atimtų dividendų keistokas.

Aiškinama, kad už šiuos pinigus mokykloms bus sudėti langai. Tačiau kodėl nepasakoma, kad už tai iš tikrųjų sumoka ne savivaldybė, o didesnes sąskaitas visą šildymo sezoną gaudavę gyventojai?

Be to, pamirštama, kad Šiauliai neturi patvirtinto mokyklų pertvarkos plano, todėl neaišku, ar naujais langais pasipuošusi įstaiga po poros metų nebus uždaryta.

Nesibaiminama ir to, kad pakeisti langai gali tapti kliūtimi gauti europinę paramą visiems švietimo įstaigos pastatams renovuoti.

Kas verčia visa tai pamiršti matematiką J.Sartauską? Gal artėjantys savivaldos rinkimai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.