J.Imbraso noras tapti aplinkos ministru bliūkšta

Naujuoju aplinkos ministru vietoje iš šio posto pasitraukusio Valentino Mazuronio premjeras Algirdas Butkevičius norėtų sulaukti labai gabaus, atsakingo, pareigingo, sąžiningo ir kompetetingo kandidato.

Į Europos Parlamentą neišrinktas J.Imbrasas taikosi į ministrus, bet premjerui R.Pakso bendražygio kandidatūra kelia abejonių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į Europos Parlamentą neišrinktas J.Imbrasas taikosi į ministrus, bet premjerui R.Pakso bendražygio kandidatūra kelia abejonių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius, Martynas Čerkauskas

May 29, 2014, 4:42 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:34 AM

Tačiau, regis, tokiu Vyriausybės vadovas nelaiko vieno iš pagrindinių „tvarkiečių“ į šį postą neoficialiai minimo dabartinio europarlamentaro Juozo Imbraso. „Šiandien apie jį nenorėčiau kalbėti, bet, manau, labai labai ilgai reikėtų diskutuoti norint mane įtikinti dėl šios kandidatūros“, - netrukus po V.Mazuronio apsisprendimo vykti į Europos Parlamentą, žurnalistams pareiškė A.Butkevičius.

Šaltinių teigimu, į aplinkos ministrus ypač veržiasi pats rinkimų nelaimėjęs J.Imbrasas, o jį remia „tvarkiečių“ vedlys Rolandas Paksas. Tuo tarpu V.Mazuronis savo įpėdine regi viceministrę Daivą Matonienę, taip pat – kitą viceministrą Almantą Petkų.

Kaip galima kompromisinė kandidatūra minimas ir dabartinis ūkio viceministras Kęstutis Trečiokas. „Galbūt aš nežinau, bet jis nėra kažkuo išsiskyręs, kad galėčiau vertinti gerai ar blogai jo kandidatūrą. Tai reiškia, kad gal žmogus nenorėjo per daug save parodyti ar išreikšti, arba yra kokios nors kitos priežastys“, - paklaustas apie K.Trečioko kandidatūrą, kalbėjo A.Butkevičius.

Anot premjero, būtų tikslingiausia, jei ministerijos vadovo vairą perimtų vienas iš viceministrų. „Toks būtų mano noras, bet apie tai dar kalbėsime su R.Paksu“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Tuo tarpu R.Paksas ketvirtadienį neskubėjo vardyti galimų pretendentų į ministrus. Apie juos „tvarkiečių“ lyderis artimiausiu metu žadėjo kalbėtis su premjeru. „Apie keturis penkis kandidatus galvoje turiu. Bet būtų korektiška apie juos pirmiausia pranešti ministrui pirmininkui“, - sakė R.Paksas, patvirtinęs, kad tarp kandidatų yra ir viceministrai.

J.Imbrasas nesako ko nori

A.Butkevičiaus „išbrokuotas“ 73 m. J.Imbrasas ketvirtadienį aiškiai neatsakė, ar norėtų vadovauti Aplinkos ministerijai. „Koks čia mano noras, aš nemažas vaikas, kad norėčiau kėdutės blizgančios gražios, vaike, ne tas amžius. Aš pasėdėjęs tose kėdėse. Apsitarsime partijoje ir rasim racionaliausią sprendimą ir partijai, ir miestui, ir valstybei. Jokių aš sprendimų nedarau: noriu ar nenoriu. Aš daugiausiai vadovaujuosi reikalingumu. Ar reikia, ar tikslinga. O noras mano amžiuje tai tokia kategorija, kuri yra antroje ar trečioje vietoje“, - sakė Europos Parlamento narys.

Paklaustas, ar neskaudu dėl nepavykusios karjeros Aplinkos ministerijoje, J.Imbrasas tvirtino per savo gyvenimę padaręs labai didelę karjerą, todėl didelio pykčio nejaučiąs.

Nu jerunda tas ministras. Aš pristatęs šimtus įvairiausių namų, o čia padaryti renovaciją – apšildyti namą - čia ne problemą. Padarys visi kiti. Ir Almantas, ir ta moteriškė yra mūsų pavaduotoja. Vaike, ne čia esmė“, - kalbėjo politikas.

Paklaustas, ar per kitus rinkimus sieks Vilniaus mero posto, J.Imbrasas pradėjo kalbėti, kad norėtų vadovauti „Rubiconui“ („Icor“ įmonei, kuri valdo Vilniaus šilumos ūkį – red.).

„Eičiau „Rubicono“ vadu. Aš ten tuoj pakeisčiau viską. Bet ten privatus reikalas, todėl mano noras neišsipildys“, - juokavo Europos Parlamento narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.