Partija skęsta ginčuose dėl posto Juozui Imbrasui

Kandidatu į aplinkos ministrus vietoje į Briuselį išvykstančio Valentino Mazuronio netapęs kadenciją baigiantis europarlamentaras Juozas Imbrasas ėmė veržtis į viceministro postą.  Į jį savo bendražygį stumia partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2014, 6:28 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:29 AM

Šaltinių teigimu, R.Paksas esą nesileidžia kai kurių „tvarkiečių“ įtikinamas, kad 73 metų buvęs Vilniaus meras galėtų pasitenkinti naujojo aplinkos ministro patarėjo postu.

Kas taps naujuoju Aplinkos ministerijos vadovu – vis dar neaišku. Šaltinių teigimu, premjerui vis dėlto yra pateiktos keturios pretendentų pavardės, jų skaidrumą dabar tikrina Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Tarp pretendentų yra abu dabartiniai viceministrai – Daiva Matonienė ir Almantas Petkus. Vieną iš jų savo įpėdiniu yra pareiškęs norą matyti ir europarlamentaro duoną pasirinkęs V.Mazuronis.

Tačiau patys „tvarkiečiai“ nėra tikri, ar jie praeis specialiųjų tarnybų ir šalis vadovės filtrą. Kalbama, kad abejonių gali iškilti dėl D.Matonienės sutuoktinio verslo. Tuo tarpu A.Petkus kartą prezidentės jau buvo išbrokuotas, kai buvo siūloma jo kandidatūra į vidaus reikalų ministrus. Todėl abejojama, ar šįkart ji pakeistų nuomonę.

Tarp kandidatų taip pat ir toliau yra minimas dabartinis ūkio viceministras Kęstutis Trečiokas bei advokatė Aurša Ručienė. Kalbama, kad dėl pastarosios galimybių tapti kandidate ypač stengiasi jos vyras, partijos atsakingasis sekretorius Rimas Ručys. Jis netrukus Seime turėtų pakeisti V.Mazuronį.

R.Paksas iš pradžių norėjo, kad V.Mazuronis liktų ministru, Europos Parlamento nario mandatą perleisdamas J.Imbrasui.  MInistrui apsisprendus išvykti į Briuselį, partijos lyderis J.Imbrasą ėmė stumti į Aplinkos ministerijos vadovus. Tačiau šią kandidatūrą išbrokavo premjeras Algirdas Butkevičius.  „Manau, labai labai ilgai reikėtų diskutuoti norint mane įtikinti dėl šios kandidatūros“, – paklaustas apie J.Imbraso kandidatūrą skepsio neslėpė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.