Lietuvos ūkiai stambėja

Už dešimties dienų pasibaigsiančio žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo statistika patvirtina akivaizdžią tendenciją – Lietuvos ūkiai stambėja.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2014, 5:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:41 AM

Šiuo metu deklaruotas plotas yra beveik tokio paties dydžio kaip pernai, o pareiškėjų yra net 3 tūkst. mažiau. Tikslūs duomenys bus žinomi pasibaigus deklaravimui bei suskaičiavus pavėluotas paraiškas, kurias galima pateikti iki liepos 10 d.

Žemės ūkio informacijos ir verslo centro duomenimis, iki šios dienos jau yra pateiktos 101 tūkst. 49 paraiškos, deklaruotas 1 mln. 483 tūkst. 935 hektarų plotas.

Daugiausia dirbamos žemės – 62 tūkst. 333 hektarus – yra deklaravę Kėdainių rajono pareiškėjai, juos vejasi Vilkaviškio (58 tūkst. 856 hektarai), Raseinių (55 tūkst. 15 hektarų), Radviliškio (48 tūkst. 610 hektarų), Šakių (48 tūkst. 90), Joniškio (47 tūkst. 028) rajonų pareiškėjai.

Žmonės paraiškas gali pateikti atvykę į seniūniją, kurioje įregistruota žemės ūkio valda. Jeigu pareiškėjas ne pirmą kartą deklaruoja pasėlius, jam tereikia išsimatuoti laukus, žinoti, kur ir ką pasėjo. Planus ir kitus dokumentus reikia atsinešti tik tiems, kurie paraiškas pildo pirmą kartą. Seniūnijų specialistai padės elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų žemės ūkio naudmenų, pasėlių plotus bei užpildyti paraiškos duomenis.

Kaip rodo patirtis, paskutinėmis deklaravimo dienomis seniūnijas užplūdę pareiškėjai priversti laukti eilėje, nes darbuotojai dėl didelio darbo krūvio tiesiog negali priimti visų atėjusiųjų. Žemės ūkio ministerija kviečia žemdirbius nelaukti paskutinės dienos ir kuo skubiau teikti paraiškas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.