Šiaulių centre šurmuliuoja festivalio „Ant rubežiaus“ kermošius

Ketvirtadienį Šiaulių esantis pėsčiųjų bulvaras virto dideliu kermošiumi, kuriame galima paganyti akis ar įsigyti tautodailininkų, amatininkų gaminių, paskanauti bei nusipirkti kulinarinio paveldo gaminių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 5, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:41 AM

Prekybininkų mugė tapo įžanga į čia prasidedantį, tris dienas vyksiantį 17-ąjį Lietuvos kaimo muzikantų ir kapelijų festivalį „Ant rubežiaus“ .

Festivalio rengėjas, grupės „Jonis“ ir muzikinio klubo „Juonė pastuogė“ įkūrėjas Pranas Trijonis sakė, kad šiemet į festivalį atvyks 35 kapelijos ir per 30 pavienių muzikantų. Šešios kapelijos šiame festivalyje dalyvaus pirmą kartą.

Festivalį ketvirtadienį vakare pradės šiemet savo 30-ąjį gimtadienį švenčianti grupė „Jonis“, kuri kartu su Šiaulių pučiamųjų orkestru parengė projektą „Patrepsėkim klumpių country“.

Ketvirtadienio vakaras bus skirtas netradicinei liaudiškai muzikai - „Keistam folkui“. Taip tikimasi pritraukti daugiau jaunimo.

Ant scenos pasirodys ir grupės „Mudula“ (Vilnius), „Jovarai“ (Marijampolė), „Kreizas“ (Jurbarkas), „Kitava“ (Šiauliai) bei Europoje žinoma etno-roko grupė iš Latvijos „Laimas muzykanti“. Naktinę programą baigs kapela „Sadūnai“ (Zarasai).

Po koncerto per klubo „Juonė pastuogė” vasaros koncertų kiemelyje vysk muzikantų vakaronė, per kurią originaliausiai „Keisto folko“ grupei bus įteikta nominacija – medinė bačkutė.

Dar penkios tokios bačkutės lauks kitų nominantų, kurie išaiškės per tris festivalio dienas vyksiančius koncertus.

Neatsiejama festivalio „Ant rubežiaus“ dalis - Šiaulių pėsčiųjų bulvare šurmuliuojanti mugė. Čia savo gaminius pristatę tautodailininkai ir amatininkai pirmąją prekybos dieną pernelyg nedžiūgavo.

Savo rankomis pagamintus papuošalus bei veltinius gaminius į Šiaulius atvežusi kaunietė Jolanta Masiulionė sakė, ketvirtadienio popietę sakė, kad prekyba kol kas vyksta vangiai.

Moteris prekiauti į Šiaulius atvyko su pagalbininke – pusantrų metų kalyte Mole. Guvus šunelis, ant kurio antkaklio buvo užsegta festivalio dalyvio kortelė su šeimininkės telefono numeriu, traukė prekeivių dėmesį.

Daugiausia į kermošių atėjusių šiauliečių dėmesio sulaukė rūkytus mėsos gaminius siūlę prekeiviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.