Subyrėjusius liberalcentristus gundo ir A. Zuokas, ir R. Paksas

Jungtis su Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama partija TAIP sumanę liberalcentristai neatsigina pasiūlymų. Juos vilioja ir Liberalų sąjūdis, ir partija „Tvarka ir teisingumas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 9, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:11 AM

Savaitgalį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) taryba pritarė planams po mėnesio susijungti su TAIP, tačiau ši santuoka dar gali neįvykti. LiCS gavo Rolando Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ siūlymą atnaujinti pokalbius dėl jungtuvių. Artimiausiu metu partijų vadovai tai aptars susitikę akis į akį.

„Tvarkos ir teisingumo“ vicepirmininkas Kęstas Komskis portalui lrytas.lt teigė, jog jei partijos nesusijungs, į „tvarkiečių“ gretas gali įstoti atskiri liberalcentristų skyriai ar nariai.

„Pas mus yra ir anksčiau perėjusių. Dabar žmonės taip pat domisi, nes ne visiems priimtinos jungtuvės su A.Zuoko partija“, – kalbėjo K.Komskis. Esą jungtis prie „tvarkiečių“, jei LiCS vadovauti grįš A.Zuokas, jau nori Šilutės liberalcentristai.

Derybas su atskirais LiCS skyriais taip pat vykdo ir Liberalų sąjūdis. Prie šios partijos po Seimo rinkimų prisijungė apie 10 liberalcentristų skyrių, tarp jų Alytaus, Utenos, Klaipėdos, Palangos.

Portalo lrytas.lt žiniomis, artimiausiu metu laukiama dar vienos pereinančių į Liberalų sąjūdį bangos. Tai padarys liberalcentristai, kurie dvejojo ir laukė, kaip partija pasirodys per Europos Parlamento rinkimus. Juose už LiCS balsavo 1,5 proc. rinkėjų, o už Liberalų sąjūdį – dešimt kartų daugiau.

Liberalų sąjūdis neskelbia, kokie dar liberalcentristų skyriai pereis į partiją, kol dabartiniai LiCS nariai neužpildė stojimo prašymų.

Kai kuriuose kaimiškuose regionuose liberalcentristai bėga ir pas socialdemokratus. Neseniai į kairiųjų gretas įstojo Rokiškio LiCS skyriaus vadovai. Anksčiau tą patį padarė Kauno liberalcentristų lyderis Arvydas Garbaravičius.

Patys LICS vadovai pabrėžia, kad partijos taryba jungimuisi su TAIP pritarė beveik vienbalsiai. Toliau susijungimo detales derins darbo grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.