Buvęs Kauno oro uosto vadovas A. Šliupas nesupainiojo interesų

Buvęs Kauno oro uosto vadovas,

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 6:40 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:59 PM

Anot komisijos, A.Šliupas priskirtas valstybės taryboje dirbančių asmenų kategorijai, nes dirbo tos pačios ministerijos teisinio reguliavimo sistemoje. Todėl įstatymo nuostatos, ribojančios jos įsidarbinimą valstybės tarnyboje, šiuo atveju netaikytinos.

Komisija taip pat pažymi, kad siekiant išvengti galimo interesų konflikto, A.Šliupas Kauno oro uosto valdybos nariu paskirtas praėjus daugiau nei metams po to, kai jis neteko bendrovės generalinio direktoriaus pareigų.

Tyrimą dėl galimo interesų supainiojimo VTEK pradėjo balandžio pradžioje. Tuomet susisiekimo ministro patarėjas Ričardas Slapšys teigė, kad ministerijos manymu, interesai nebuvo supainioti.

A.Šliupas dabar kuruoja tarptautinius santykius, oro susisiekimą, paštą bei informacinę visuomenę.

Kauno oro uostui jis vadovavo apie 4,5 metų - iki 2012 metų liepos, po to dirbo į keleivių ir krovinių aptarnavimo įmonėje „Litcargus“, o 2012 metų pabaigoje tapo susisiekimo ministro patarėju ir netrukus buvo paskirtas susisiekimo viceministru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.