Visvaldą Matijošaitį gudrauti išmokė politikų draugija?

Verslininką milijonierių V.Matijošaitį, atrodo, neigiamai paveikė bandymai įsilieti į politikų gretas, kai su keliais bendraminčiais jis tapo Kauno tarybos nariu.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 11, 2014, 8:09 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:50 PM

Sumanęs atsisėsti į Kauno mero kėdę ir kelis skaudžius politikų smūgius patyręs V.Matijošaitis turbūt nusprendė pritaikyti įgytą patirtį, mat su jo verslu susijusios skandalų bangos ritasi viena po kitos.

Štai visai neseniai V.Matijošaičio valdomos „Vičiūnų“ įmonių grupės bendrovei „Vichiunai Rus“ dėl gausybės pažeidimų buvo uždrausta pardavinėti žuvies produkciją Ukrainoje.

Dar grėsmingesnis skandalas atsirito iš Bulgarijos – šios šalies maisto produktų kokybės kontrolieriai nustatė, kad tos pačios grupės bendrovė „Baltic Food Partners“ tiekė silkes, dažytas neleistinais dažikliais.

Keistai nudažytų „Vičiūnų“ silkių spėjo paragauti kelių ES šalių gyventojai, ją kirto ir lietuviai. Paaiškėjus pažeidimui gaminius nurodyta surinkti iš visų prekybos taškų ir sunaikinti.

Be to, verslininkas bet kokia kaina stengiasi įbrukti milžinišką paukštyną Telšių rajonui, nors tokiam projektui priešinasi tiek vietos bendruomenė, tiek vos už kelių šimtų metrų veikiančios įmonės „Žemaitijos pienas“ šeimininkai.

Pieno perdirbėjai dėl 760 tūkst. paukščių kaimynystės prarastų dalį eksporto rinkų, o jeigu sparnuočius ištiktų epidemija, senas tradicijas turinčią bendrovę turbūt tektų išvis uždaryti.

Susidaro įspūdis, kad taip elgtis žinomam verslininkui tapo įpročiu.

2012-aisiais pradėjus didelio prekybos centro statybą Ašigalio gatvėje Kaune, vietos gyventojų nuogąstavimai dėl žaliojoje zonoje kylančio monstro taip pat niekam nerūpėjo.

Galbūt V.Matijošaičiui vis dėlto reikėtų apsispręsti, kuria kryptimi sukti – sąžiningai plėsti verslą ar kaupti turtus pritaikius politikų pamėgtas tamsiąsias technologijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.