Nori rengti apklausą, kurios rezultatai aiškūs

Keturių Kauno taryboje dirbančių frakcijų atstovai nori rengti gyventojų

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-06-16 14:00, atnaujinta 2018-02-12 19:48

Valdančiajai koalicijai Kauno taryboje nepriklausančios 4 frakcijos siūlo rengti gyventojų apklausą dėl miesto gatvių būklės, mat politikus smarkiai papiktino Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko pasisakymai apie smarkiai gerėjančią gatvių dangą. Miesto valdžios atstovas atkerta sako, kad tokios apklausos rezultatai jau aiškūs.

Kauniečiams ketinama pateikti 6 klausimus, susijusius su miesto gatvėmis, pelniusiomis prasčiausiai tvarkomų Lietuvoje titulą. Miesto gyventojams taip pat siūloma pareikšti nuomonę, ar jie sutiktų atsisakyti planuojamų statyti kongresų rūmų vardan lygesnės gatvių dangos.

Liberalų frakcijos atstovas Rimantas Mikaitis pareiškė, kad miesto valdžia manipuoliuoja skaičiais ir giriasi gatvių remontui išleidžianti įspūdingas pinigų sumas. Iš tikrųjų didžioji dalis lėšų yra skiriama Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir Europos Sąjungos fondų.

Pasak R.Mikaičio, dar 2012 metais buvo priimtas sprendimas, kuriame miestas paskelbė apie planus per dvejus metus gatvėms remontuoti skirti 100 mln. litų. Tai esą būtų rimtas proveržis, tačiau planas liko neįvykdytas.

Pasak idėjos autorių, apklausa būtų rengiamas rugsėjo-spalio mėnesiais, jos metu planuojama apklausti 500–1000 gyventojų. Sprendimui dar turi pritarti Kauno taryba.

„Galite nevargti, rezultatas jau aiškus“, – oponentų iniciatyvą komentavo Kauno vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas. Pasak jo, navui tikėtis, kad bent vienas kaunietis nepritars siūlymui pagerinti gatvių dangos būklę.

V.Popovas pripažino, kad planai statyti Kaune kongresų rūmus ir jam kelia nemažai abejonių.

Kauno valdžia skelbia, kad šiemet jau suremontuotos 84 gatvės, sutvarkyta 350 šulinių dangčių. Šiemet šiems tikslas bus išleistas 63 mln. litų – kapitaliai remontuojamos Panerių ir Draugystės gatvių atkarpos, vyksta rekonstrukcija Savanorių prospekte, K.Petrausko, K.Veverskio bei Z.Gerulaičio gatvėse. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.