Po juodojo sąrašo paviešinimo traukiasi žemės ūkio viceministras

Žemės ūkio viceministras

R.Šatkauskas traukiasi iš pareigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
R.Šatkauskas traukiasi iš pareigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 16, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:59 PM

R.Šatkauskas, be to, kreipėsi į teisėsaugos institucijas, prašydamas suteikti jam visą informaciją, kuria remiantis viešoje erdvėje skleidžiamos abejonės dėl jo darbo skaidrumo.

„Vertindamas šią situaciją kaip nuolatinį politinių spekuliacijų objektą ir trukdį mano tiesioginiam darbui, nusprendžiau pasitraukti. Ir nors neabejoju, kad iš teisėsaugos organų gausiu sau palankius atsakymus, nenoriu, kad vieno asmens problema trikdytų ministerijos darbą“, – rašoma R.Šatkausko pareiškime.

Seimo Pirmininkė, Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino bendrapartiečio žemės ūkio viceministro sprendimą atsistatydinti.

„Manau, kad jis priėmė sprendimą, kaip ir tą viešai išplatino pranešime, kad jis kreipsis asmeniškai dėl viešojoje erdvėje jam pareikštų priekaištų, ir tada bus aišku, nes aš nenoriu komentuoti, nes nežinau tos situacijos“, - pirmadienį po valdančiosios koalicijos partijų vadovų susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaitė sakė L. Graužinienė.  

Darbo partijos deleguotas R.Šatkauskas žemės ūkio viceministro pareigas pradėjo eiti 2013 metų vasario mėnesį. Prieš tai jis buvo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, 2005-2008 metais yra ėjęs aplinkos viceministro pareigas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusį antradienį žurnalistams patvirtino, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba jai ir premjerui pateikė pažymą apie įtartinus viceministrus. Pasak prezidentės, šiame sąraše be kitų yra ir finansų bei aplinkos viceministrai.

Žiniasklaidos duomenimis, iš viso „juodajame“ sąraše devyni viceministrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.