Kiek viceministrų yra juodajame sąraše?

Prezidentės Dalios

A. Butkevičius teigė, kad kol kas neaišku, kiek viceministrų bus pakeista.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A. Butkevičius teigė, kad kol kas neaišku, kiek viceministrų bus pakeista.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 17, 2014, 10:41 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:11 PM

„Tikrai negaliu komentuoti ir, žinant, kad tai yra įslaptinta informacija, o skaičiai, kuriais kažkiek galbūt ir spekuliuojama, iš tiesų yra daugiau viešojoje erdvėje sklandantys skaičiai, kurių iš tikrųjų nei tvirtinu, nei neigiu“, - antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė M. Lingė.

Prezidentės D. Grybauskaitės „juodasis sąrašas“ iš tikrųjų yra Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma dėl ministrų ir viceministrų skaidrumo. Jame nėra nei vieno ministro, tačiau yra viceministrų, tarp jų - ir iš finansų bei aplinkos ministerijų, yra sakiusi pati šalies vadovė.

Valdančiojoje koalicijoje pirmadienį „krito“ pirmoji „juodojo sąrašo“ auka - „darbietis“ žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas. Jis kreipėsi į teisėsaugos institucijas, prašydamas suteikti jam visą informaciją, kuria remiantis viešojoje erdvėje skleidžiamos abejonės dėl jo darbo skaidrumo. Kartu su kreipimusi į teisėsaugą viceministras įteikė žemės ūkio ministrui Vigilijui Juknai atsistatydinimo raštą.

Pirmadienį su D. Grybauskaitė susitikęs A. Butkevičius teigė, kad kol kas neaišku, kiek viceministrų pakeista, nes artimiausiu metu su ministrais numatoma kalbėtis ne tik apie viceministrus, kurių pavardės paminėtos „juodajame sąraše“, bet ir kitų viceministrų kompetenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.