Staiga atsilaisvinęs postas traukia ir socialdemokratus

Iš pareigų pasitraukus juodajame sąraše atsidūrusiam žemės ūkio viceministrui Ryčiui Šatkauskui, į šį postą pretenzijas iš karto pareiškė savo atstovo Žemės ūkio ministerijoje neturintys socialdemokratai.

Laisvą viceministro postą Žemės ūkio ministerijoje norėtų užimti socialdemokratai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Laisvą viceministro postą Žemės ūkio ministerijoje norėtų užimti socialdemokratai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 17, 2014, 1:31 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:49 PM

Staiga atsilaisvinusio posto dalybos praėjusį pirmadienį posėdžiavusioje valdančiosios koalicijos politinėje taryboje prasidėjo vos tik R.Šatkauskas viešai paskelbė apie parašytą atsistatydinimo pareiškimą.

Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė patvirtino, kad didžiausia valdančioji partija pareiškė pretenzijas į šį postą. „Mes suinteresuoti turėti savo žmogų šioje ministerijoje“, – neslėpė I.Šiaulienė.

Darbo partijos valdomoje Žemės ūkio ministerijoje, be šios partijos deleguoto R.Šatkausko, viceministrų postus užima Živilė Pinskuvienė bei Mindaugas Kuklierius.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys antradienį patvirtino, kad svarstoma galimybė laisvą viceministro postą perduoti socialdemokratams. „Tai numatyta koalicijos sutartyje, tačiau šis susitarimas nebuvo vykdomas. Gavę postą Žemės ūkio ministerijoje socialdemokratai turėtų mums užleisti viceministro postą Užsienio reikalų ministerijoje“, – dėliojo V.Gapšys.

Vienas viceministro postas šioje ministerijoje netrukus turėtų tapti laisvas, kai dabartinis užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius taps ambasadoriumi nuolatinėje Lietuvos atstovybėje prie Europos Tarybos.

V.Gapšys neslėpė, kad į šį postą ir vėl būtų siūlomas Mantvydas Bekešius. Seimo pirmininkės sekretoriatui vadovaujantis „darbietis“ ir anksčiau buvo siūlomas viceministru, tačiau jo kandidatūra netiko užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui.

Juodajame viceministrų sąraše atsidūręs R.Šatkauskas atsistatydinimo pareiškimą įteikė pirmadienį. Žemės ūkio viceministras taip pat kreipėsi į teisėsaugos institucijas, prašydamas suteikti jam visą informaciją, kuria remiantis viešoje erdvėje skleidžiamos abejonės dėl jo darbo skaidrumo.

Jis taip pat prašo paaiškinti, ar jo pavardė minima kokiuose nors tyrimuose, kuo jis įtariamas. „Vertindamas šią situaciją kaip nuolatinį politinių spekuliacijų objektą ir trukdį mano tiesioginiam darbui, nusprendžiau pasitraukti. Ir nors neabejoju, kad iš teisėsaugos organų gausiu sau palankius atsakymus, nenoriu, kad vieno asmens problema trikdytų ministerijos darbą“, - pasitraukdamas iš pareigų pareiškė R.Šatkauskas.

Pernai spalį viena televizija pranešė, kad žemės ūkio viceministras per tarpininkus esą reikalavo pusės milijono litų kyšio, vėliau jo darbo kabinete buvo rasta klausymosi įranga.

Neoficialiai kalbama, kad ne ministras Vigilijus Jukna, bet R.Šatkauskas realiai vadovavo Žemės ūkio ministerijai. Pastaruoju metu šį vaidmenį perima Ž.Pinskuvienė, kuri taip pat esą yra atsidūrusi juodajame sąraše.

Pirmadienį V.Gapšys pareiškė, kad R.Šatkauskas iš pareigų traukiasi ne tik dėl jį užgriuvusių įtarimų, bet ir dėl asmeninių priežasčių. Kokios tos priežastys, neįvardijama, tačiau V.Gapšys aiškino esą apie atsistatydinimą su viceministru jau buvo kalbama ir anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.