LiCS pasiekimas: pagaliau nuspręsta dėl tiesioginių merų rinkimų

Liberalų ir centro sąjunga, daug metų nuosekliai siekdama tiesioginių merų rinkimų, teigiamai vertina Seimo priimtą įstatymą, numatantį galimybę žmonėms įtakoti savo miesto mero išrinkimą. Kita vertus, Liberalų ir centro sąjunga įžiūri Seimo politikų manipuliavimą žmonių lūkesčiais, nes pagal naujai priimtą įstatymą išrinkti merai neturės pakankamų įgaliojimų efektyviai vadovauti savivaldybėms ir liks partijų įkaitais.

Liberalų ir centro sąjungos lyderis A.Melianas.<br>Archyvo nuotr.
Liberalų ir centro sąjungos lyderis A.Melianas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Melianas

2014-06-26 19:05, atnaujinta 2018-02-12 11:40

Seimo politikai privalo baigti apgaudinėti žmones ir pagaliau ryžtis pakeisti Lietuvos Konstituciją ir įteisinti tiesioginius savarankiškų Merų rinkimus. Merų, kurie bus tiesiogiai atsakingi žmonėms ir turės pakankamai įgaliojimų, subalansuotų su Tarybų kompetencija. Sveikiname, kad naujame įstatyme numatyta galimybė žmonėms rinkti merus tiesiogiai, bet manome, kad tai tik pirmas žingsnelis link tikrai savarankiškų merų rinkimų.

Džiaugiuosi, kad kovo mėnesį mūsų iniciatyva rinkti parašus referendumui dėl tiesioginių merų rinkimų paspartino Seimo sprendimą ir iš dalies pasiekė savo tikslą. Atsižvelgiant į tai, stabdome parašų rinkimą ir tikimės tolimesnių ryžtingų Seimo veiksmų.

Liberalų ir centro sąjungos atstovai dar 2012 m. teikė Seimui tiesioginius mero rinkimus įteisinančių įstatymų paketą, tačiau svarstymui pritrūko 4 Seimo narių balsų. Šiais metais partijos nariai sudarė iniciatyvinę grupę ir rinko parašus referendumui dėl tiesioginių merų rinkimų įteisinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.