Ar ruduo bus protingesnis už vasarą?

Kai už lango plieskia saulė, nei Seime, nei Vyriausybėje didelių kalnų nenuversi.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Jul 11, 2014, 7:57 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:52 AM

Antai ministrų kabinetas turėjo svarstyti, ar nevertėtų apmokestinamo nekilnojamojo turto vertės kartelę nuo milijono nuleisti iki pusmilijonio litų. Turėjo, bet nesvarstė. Sutarė ministrai ir premjeras, kad tokie planai palauks rudens.

Vakar vėl daugelis laukė išsižioję, ar Seimas atvers Pandoros skrynią – leis Valstybinei mokesčių inspekcijai tikrinti visų piliečių sąskaitas bankuose, jų likučius, paskolas ir visa kita. Kitaip tariant, įvesti visuotinę asmeninių finansų sekimo sistemą.

Koks sprendimas? Ogi jokio! Patuščiažodžiavo parlamentarai, pasiginčijo ir nusprendė viską atidėti ateičiai. Neilgam – tik savaitei. Tačiau galima lažintis, kad ir tuomet viskas bus dar sykį nukelta. Juk vasara.

Tikriausiai ne anksčiau kaip rudenį bus balsuojama dėl dar vienos prieštaringos naujovės – siūlymo, kad pridėtinės vertės mokestį nuo valstybės nuslėpus vienai įmonei, už tokį sukčiavimą atsakytų ir su ja dirbančios bendrovės verslo partnerės.

Daugelį apstulbinusi solidarios atsakomybės už tokį nusikaltimą idėja, regis, įvarė nuostabos ir Seimo nariams: pavoliojo projektą kaip karštą bulvę burnoje ir išspjovė.

Tas pat ir dėl siūlymo šešis kartus ar bent perpus sumažinti didžiausias greitųjų kreditų palūkanas. Klaidžiojo įvairiausi dokumentai po Seimo komitetus jau gerą mėnesį, galiausiai pateko į posėdžių salę, bet vasaros saulės taip ir neišvydo: nutarta, kad reikia sudaryti dar vieną darbo grupę, kuriai apsispręsti laiko duota net iki lapkričio.

Nors vargu ar kas labai nustebs, jei visi čia išvardyti projektai bus atidėti žiemai, pavasariui, o gal net kitai vasarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.