„TAIP“ ir LiCS suvažiavime įkurta Lietuvos laisvės sąjunga

Lietuvos laisvės sąjunga.  Taip nuo šeštadienio vadinasi Liberalų ir

A.Zuokas.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Zuokas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 12, 2014, 2:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:55 AM

Partijos pirmininku išrinktas Vilniaus meras Artūras Zuokas, pavaduotojais - Miroslavas Monkevičius, Dalia Štraupaitė, Rasa Jaškevičienė, Regimantas Čiupaila, Aldona Šventickienė, Vidmantas Valinčius ir Sigitas Šiupšinskas.

Suvažiavime pasirašyta abiejų politinių jėgų jungimosi sutartis, pristatyta ir patvirtinta nauja programa bei pavadinimas.

A.Zuokas pabrėžė, kad nuo kitų partijų Lietuvos laisvės sąjunga skirsis tuo, jog sieks užtikrinti privačios Lietuvos žmonių iniciatyvos skatinimą, kad valdžia neperžengtų savo ribų.

„Dabar stipri valstybė suprantama kaip stipri valdžia. Taip neturėtų būti.  Stipri valstybė yra tada, kai žmonės laisvi ir savarankiški, jie nebijo prisiimti atsakomybės, -- aiškino partijos pirmininkas.

Pristatydamas Lietuvos laisvės sąjungos svarbiausius tikslus, A.Zuokas neslėpė, kad daug dėmesio skirs artėjantiems savivaldos rinkimams. Kartu partija ruošis Seimo rinkimams.

„Ne visada sutinkame su ta politika, kuri dominuoja Lietuvoje, ypač kalbant apie aukščiausius valstybės vadovus“, - kalbėjo A.Zuokas, pabrėždamas, jog valdžia per dažnai sako „ne“, nors turėtų būti atvirkščiai, nes kuria tiktai „taip“.

Susijungus Liberalų ir centro sąjungai ir „Sąjungai Taip“, naujoje partijoje -- apie 5 tūkst. narių.

Lrytas.lt paklaustas, kurie Lietuvos laisvės sąjungos skyriai bus stipriausi, A.Zuokas sakė, kad šiuo metu partijos nariai yra keturi savivaldybių merai, keli yra merų pavaduotojai, administracijų direktoriai.

„Jų darbas turėtų būti naudingas vietos bendruomenėms, kad jie galėtų pretenduoti artėjančiuose rinkimuose“, - sakė A.Zuokas.

A.Zuokas iš Liberalų ir centro sąjungos pasitraukė 2010-aisiais ir tais pačiais metais įsteigė „Sąjungą Taip“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.