Senutėms parduotuvėse vietos nėra

Mano draugė rašytoja atvažiavo į Vilnių iš Pasvalio, kad nupirktų savo 50-metei motinai vientisą maudymosi kostiumėlį. Mama – normalių išmatavimų moteris, ne davatka nuo šventoriaus.

Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urbonaitė

2014-07-18 10:18, atnaujinta 2018-02-11 21:44

Draugė rašytoja išvaikščiojo visus sostinės prekybos centrus, kopė į viršų ir leidosi eskalatoriais, kilnojo drabužius brangiose ir pigiose parduotuvėse, kol suprato, jog visa skirta jauniklėms: drabužių gamintojai pratina jas nepridengti nė vienos vietos.

Draugę pagavo azartas ir ji ėmė it šuo pėdsekys ieškoti bent vienos parduotuvės, kurioje būtų įmanoma nupirkti kokių nors drabužių vidutinio amžiaus moteriai, neketinančiai naktį praleisti klube: rado tik lietuvišką „Leliją“ - ši siuvo neįperkamas palapines iš brangių medžiagų.

Draugė iš Pasvalio, džinsus perkanti Briuselyje, suprato, kad ne vien Rolandas Paksas yra Lietuvos problema: maudymosi kostiumėliai – irgi.

Ši jos patirtis paglostė man širdį, nes iki tol maniau, jog prekybininkai buvo susimokę tik švarkų klausimu: ši aprangos dalis Vilniuje pardavinėjama tik coliukėms.

Klasikines kelnes, sukneles ir švarkus pusė Lietuvos moterų, dirbančių įstaigose, kuriose paplūdimio apranga nerekomenduojama, seniai perka Vokietijoje ir Skandinavijoje. Beje, Lenkijoje drabužių brandžioms moterims irgi yra gerokai daugiau.

Kai kurios yra nusižiūrėjusios mažas siuvyklėles, kurių savininkės supranta, kad iš 50-mečių manekenių daryti neverta.

Darbingos moterys, kurios būtų linkusios elegantiškai aprangai išleisti daugiau pinigų, Lietuvoje iš pirkėjų kategorijos paprasčiausiai išbraukiamos.

„Praturtėjau tik dėl to, kad lietuvių vadybininkai drabužius užsako piemenėms - normalioms moterims mūsų parduotuvėse rūbų nėra. Parsivežu audinių iš Baltarusijos ir siuvu klasiką“, - linksmai kalbėjo praktiška siuvėja Nijolė.

Tegyvuoja Baltarusija ir siuvėjos nijolės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.