„Nijolės“ kailių imperijos princui - problemos

Kailių salono „Nijolė“ įkūrėjos Nijolės Veličkienės sūnų užklupo bėdos. Jis turi atlyginti žalą bankrutavusiai bendrovei, o buvusi žmona kreipėsi į teismą dėl sūnaus išlaikymo.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Jul 23, 2014, 7:50 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:24 PM

„Į teisėsaugą kreipiausi tikrai ne iš pykčio, bet dėl to, kad reikia iš ko nors gyventi ir išlaikyti vaiką“, – kalbėjo buvusi verslininko Liutauro Veličkos žmona Loreta Tiagun. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Kailiniais prekiaujančiai bendrovei anksčiau vadovavusiam L.Veličkai iškelta baudžiamoji byla dėl vengimo išlaikyti vaiką.

Buvę sutuoktiniai antradienį Vilniaus miesto apylinkės teisme nesusitiko. Vyras šiuo metu išvykęs į užsienį, todėl teismo posėdį teko atidėti.

„Žinau, kad jis keliauja į užsienį ir tam turbūt turi pinigų. Vaikas, matyt, nėra jo prioritetas“, – po neįvykusio teismo posėdžio kalbėjo L.Tiagun.

Veličkos išsiskyrė 2006 metais. Po skyrybų verslininkas sutiko mokėti teismo nustatyto dydžio alimentus.

L.Tiagun teigė, jog buvęs sutuoktinis alimentų visai nemoka jau keletą metų. Bylos duomenimis, buvusiai šeimai jis skolingas kelias dešimtis tūkstančių litų.

Po skyrybų verslininkas buvo įsipareigojęs sumokėti už sūnaus mokslą, jo atostogas ir lankomus būrelius. Buvusios žmonos teigimu, dėl neištesėtų jo pažadų šeima buvo įsiskolinusi mokyklai.

Buvusio sutuoktinio pažadais grąžinti pinigus ir padėti išlaikyti 12-metį sūnų moteris nebetiki: „Jis vis dar žada ir tai daro labai gražiai.“

Vilnietė pasakojo, kad tėvas bendrauja su sūnumi, atvažiuoja jo aplankyti: „Gal susitikimų metu jis vaikui duoda kažkiek pinigų, bet tai nėra alimentai.“

Abu buvę sutuoktiniai po skyrybų sukūrė kitas šeimas ir augina vaikus.

Bėdos užgriuvo ir sūnų, ir motiną

* Šiais metais L.Velička teismuose jau turėjo nemalonumų. Buvusį bendrovės „Kailiniai.lt“ vadovą Vilniaus apygardos teismas (VAT) sausio mėnesį įpareigojo atlyginti nuostolius bankrutavusiai bendrovei ir priteisė iš jo 344 tūkstančius litų. Bendrovei „Kailiniai.lt“ bankroto byla iškelta 2012 metais.

* Šią bylą VAT išnagrinėjo taip ir neišgirdęs L.Veličkos argumentų. Verslininkas nesidomėjo teisme nagrinėjama byla ir nepateikė net atsiliepimo į bankroto administratoriaus pareikštą ieškinį.

* Keletą metų dėl skolų užsienio verslo partneriams bylinėjosi ir kailių salonui „Nijolė“ vadovavusi L.Veličkos motina N.Veličkienė.

* Teismai pripažino, kad Prancūzijos ir Šveicarijos bendrovėms skolinga verslininkė joms turi sumokėti 6 milijonus JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.