Šiaulių gimtadienio eisenoje – ir milžiniška Ukrainos vėliava

Savo miesto 778-ąjąį gimtadienį švenčiantys šiauliečiai penktadienio pavakare miesto centre išvydo įspūdingą eiseną, kurioje išsiskyrė dviejų šimtų metrų ilgio Ukrainos vėliavą nešina žmonių kolona.

Per Prisikėlimo aikštę nusidriekė 200 metrų ilgio Ukrainos vėliava.<br>R.Vitkaus nuotr.
Per Prisikėlimo aikštę nusidriekė 200 metrų ilgio Ukrainos vėliava.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 12, 2014, 10:17 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:11 PM

Ne mažiau įspūdingą motorizuotos kolonos pasirodymą užbaigė naujausias dizainerio Viliaus Purono kūrinio – Šiaulių bendrovėje „ELGA“ pagaminti drakono pasirodymas.

Dūmais ir ugnimi ne tik spjaudęsis, bet ir pirsnojęs padaras patraukė visų švęsti Šiaulių gimtadienį susirinkusių šiauliečių dėmesį.

Nusprendė pademonstruoti solidarumą

Šiaulių šventė prasidėjo įspūdinga eisena, kurioje dalyvavo net 65 miesto įstaigos. Kaip ir pernai eiseną paskui save vedė Šiaulių miesto simbolis - įspūdingo stoto Šaulys.

Per Prisikėlimo aikštę žygiavo darželinukai, moksleiviai, studentai, įvairių organizacijų atstovai.

Politinių partijų eiseną pradėjo socialdemokratai, tačiau įspūdingiausiai pasirodė didžiulę Ukrainos vėliavą nešti sumanę Šiaulių miesto Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos Šiaulių skyriaus nariai.

„Tokiu būdu norėjome pademonstruoti solidarumą su Ukraina ir pasidžiaugti, kad gyvename demokratinėje šalyje, kur galime laisvai reikšti savo įsitikinimas“, - portalui lrytas.lt sakė TS-LKD Šiaulių partijos skyriaus pirmininkas Tomas Petreikis.

Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje jau demonstruotą įspūdingo dydžio Ukrainos vėliavą Šiaulių konservatoriai pasiskolino iš savo sostinės kolegų.

Dviejų šimtų metrų vėliavai nešti prireikė apie šimto žmonių. Savanorių nešti Ukrainos vėliavą konservatoriai rado nesunkiai.

Garbės piliečiu tapo choro vadovas

Po iškilmingos eisenos į Prisikėlimo aikštėje pastatytą sceną pakilo Šiaulius visame pasaulyje garsinantis berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“, kurio vadovas Remigijus Adomaitis šiemet buvo išrinktas Šiaulių garbės piliečiu.

Vėliavą su Šiaulių miesto herbu iškelti šiemet buvo patikėta neįgaliųjų sportą visame pasaulyje garsinančiam paraolimpiečiui Mindaugui Biliui.

Į Prisikėlimo aikštę susirinkusius šiauliečius pasveikinęs Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas pasidžiaugė ne tik per praėjusius metus atliktais darbais, bet ir tuo, kad Šiauliuose gimstamumas viršijo mirtingumą.

Po to per aikštę nusidriekė motorizuota kolona, kurią pradėjo specialiųjų tarnybų automobiliai, o po jų sekė baikeriai ir įvairių miesto organizacijų atstovų automobiliai.

Šiauliečių laukia daug koncertų

Iš Prisikėlimo aikštės išriedėjus paskutiniams motorizuotos kolonos automobiliui prasidėjo populiarių atlikėjų koncertai.

Savaitgalį miesto gatvėse ir aikštėse pasirodys per septynis tūkstančius šventės dalyvių.

Vienas didžiausių renginių – dvi dienas vyksiantis „Big band“ festivalis, kurio koncertai vyks prie Talkšos ežero.

Prie Talkšos ežero šeštadienį vakare skambės populiarioji klasikinė muzika. Gros Šiaulių simfoninis orkestras, dainuos Merūnas Vitulskis, Vaida Genytė, Jeronimas Milius, gros Martynas Levickis.

Prisikėlimo aikštėje penktadienį ir šeštadienį vakare koncertuos Mantas, Ieva Norkutė, „Saulės kliošas“, „Skamp“, „Biplan“, kiti atlikėjai.

Baigiamąją koncertą prie Talkšos ežero vainikuos šventinis fejerverkas.

Pakvietė kurti centų kambarį

Kaip ir prieš dvi savaites Šiauliuose šurmuliavusiose „Šiaulių naktyse“, taip ir per Šiaulių dienas šiauliečiai bei miesto svečiai bus kviečiami dalyvauti atsisveikinimo su nacionaline valiuta akcijoje.

Atsineštus centrus žmonės galės klijuoti ant šios akcijos organizatorių paruoštų plokščių, iš kurių po to bus kuriamas unikalaus centų kambario interjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?