Įspūdinga JAV karinė technika pasiekė Gaižiūnus

Į Lietuvą pirmą kartą atgabenta Jungtinių Amerikos valstijų kariuomenės sunkioji technika šeštadienį geležinkeliais pasiekė Gaižiūnų geležinkelio stotį. Iškrauta Jonavos rajone esančioje geležinkelio stotyje ji keliaus į savo dislokacijos vietas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Oct 4, 2014, 10:37 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:23 PM

Tai JAV 1-osios kavalerijos divizijos 1-osios brigados kovinės grupės 8-ojo kavalerijos pulko 2-ojo bataliono karių sunkioji technika.

„Lapkričio dvi pirmas savaites Pabradėje vyks pratybos „Geležinis kardas“. Jose dalyvaus ir amerikiečiai su šia technika. Lietuvos kariams tai svarbi patirtis, nes tokia sunkioji technika iš JAV mus pasiekia pirmą kartą“, - lrytas.lt sakė sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika.

Į Lietuvą atvyko 8 šarvuoti transporteriai „Stryker“, 8 pėstininkų kovos mašinos „Bradley“, 4 kariniai visureigiai HMMWV, sunkusis techninės pagalbos šarvuotis M88, 2 kuro užpildymo sunkvežimiai, kitos techniniai pagalbai ir karių pervežimui skirtos transporto priemonės.

Iš Klaipėdos į Gaižiūnų geležinkelio stotį atgabenta karinė technika nukeliama nuo traukinio platformų ir ruošiama kolonomis judėti į dislokacijos vietas.

Šarvuoti transporteriai „Stryker“, pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ir sunkus techninės pagalbos šarvuotis M88 judės per Gaižiūnų poligoną į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotąjį batalioną.

Kitos ratinės karinės transporto priemonės su atgabentais konteineriais vyks į Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?