D. Teišerskytės atostogos su padėjėja – lyg detektyvas

Seimo kancleris Jonas Milerius žada

D.Teišerskytė pripažino, kad į Sardiniją ji išvyko kartu su savo padėjėja ir jos motina.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Teišerskytė pripažino, kad į Sardiniją ji išvyko kartu su savo padėjėja ir jos motina.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-10-14 14:09, atnaujinta 2018-01-27 09:49

Pasak kanclerio, jei pasitvirtins „Lietuvos ryto“ pateikta informacija, „be pėdsako tai neliks“.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ praneša, kad gavusi dovanų kelionę į Sardinijos salą liberalė D.Teišerskytė atostogų išvyko sesijos metu, be to, į kelionę pasiėmė atostogų prašymo neparašiusią savo padėjėją.

„Ne be reikalo kanceliarija ne pirmą kadenciją stengiasi, kad politinio pasitikėjimo darbuotojai eitų atostogų. Šitas atvejis, jei tikrai taip yra, kol kas mes tokių duomenų neturim, būtų nepateisinamas. Kiekvienas žino, kaip einama atostogų ir kaip jos įforminamos, ir pagal Darbo kodeksą žmogus turi ilsėtis. Yra ir darbuotojų etikos komisija, kai išsiaiškinsim, manau, be pėdsako tai neliks“, - BNS situaciją komentavo Seimo kancleris.

„Lietuvos rytas“ praneša, kad Seimo narė į Sardiniją iškeliavo beveik dviem savaitėms ir nedalyvaus šio antradienio bei ketvirtadienio posėdžiuose. Seimo valdyba pritarė D.Teišerskytės asmeninei kelionei spalio 14-16 dienomis.

D.Teišerskytė teisinosi tiktai dėl vieno praleisto posėdžio. „Taip, vieną dieną padariau pravaikštą. Bet nemanau, kad tai didelė nuodėmė. Žmonės praleidžia savaites, net mėnesius, ir niekam neužkliūva0, - aiškino Etikos ir procedūrų komisijos narė. Seimo statutas numato, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Be to, D.Teišerskytė pripažino, kad į Sardiniją ji išvyko kartu su savo padėjėja ir jos motina, tuo tarpu nė viena politikės padėjėjų nėra parašiusi prašymo atostogoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.