N. Puteikis teisėjai priminė „psichinių“ gaujos nario bylą

Seime ketvirtadienį svarstant

Naglis Puteikis į susitikimą su teisėjais atėjo panagrinėjęs jų svarstytas bylas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Naglis Puteikis į susitikimą su teisėjais atėjo panagrinėjęs jų svarstytas bylas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2014, 1:43 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:37 AM

Mišrios Seimo narių grupės narys Naglis Puteikis iš Seimo tribūnos pareiškė, kad L.Garnelienė 2006 metais išteisino žinomą Panevėžio narkotikų prekeivį, „psichinių“ gaujos narį Saulių Vidugirį. Žemesnės instancijos teismas šį asmenį buvo nuteisęs 12 metų kalėti už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių psichotropinių medžiagų. Pasak N.Puteikio, vėliau S.Vidugiris teistas už dviejų žmonių nukankinimą.

Parlamentaras taip pat sakė, kad L.Garnelienė esą padėjo išvengti baudžiamosios atsakomybės keturiems kolegoms, kurie neva talkininkavo kontrabandos karaliumi vadinamam Viliui Karaliui.

„(L.Garnelienė - BNS) nuvažiavo į Kauną ir kalbėjosi su teisėjais, ar iš tikro atliekate negerus darbus, iškart po to jie parašė prašymus išeiti iš darbo. Negalima atmesti galimybės, kad L.Garnelienės pokalbis sustabdė STT tyrimą ir galėjo padėti tiems keturiems teisėjams išvengti atsakomybės“, - sakė N.Puteikis.

L.Garnelienė savo ruožtu pripažino priėmusi išteisinamąjį nuosprendį S.Vidugirio byloje, ji pabrėžė, kad prokurorai šio nuosprendžio neskundė Aukščiausiajam Teismui.

„Kad tas Vidugiris vėliau nusikalto, nelabai suprantu, kodėl tai turėtų man būti kaip priekaištas“, - teigė teisėja ir pridūrė. - Nei Garnelienė, nei kiti Teisėjų tarybos nariai nesustabdė STT tyrimo, nes mūsų vykimas buvo po to, kai STT pateikė Teisėjų tarybai medžiagą. Mes norėjome išsiaiškinti, ar ta medžiaga atitinka faktines aplinkybes.“

Dėl Panevėžio apygardos teismo teisėjo Eligijaus Gladučio skyrimo LAT teisėju suabejojo „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos narys Valdas Vasiliauskas.

„Įprasta kalbėti apie nepriekaištingą teisėjų reputaciją, rečiau kalbama apie teismų reputaciją (...). Gerbiamas E.Gladutis ateina iš Panevėžio apygardos teismo, tai teismas, kuris visą dešimtmetį buvo kontrabandos tarpine stotimi“, - pareiškė Seimo narys.

Jo tvirtinimu, ne vienam šio teismo teisėjui grėsė apkalta. V.Vasiliauskas pareiškė, kad E.Gladučio paskyrimas LAT teisėju per ankstyvas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė parlamentui yra pateikusi septynias kandidatūras skirti LAT teisėjais, vieną - Apeliacinio teismo teisėja ir vieną teisėją skirti šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininke.

LAT teisėjais siūloma skirti Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus Audronę Kartanienę, Donatą Šerną, L.Garnelienę, Panevėžio apygardos teismo teisėją E.Gladutį, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto dekanę profesorę Rimą Ažubalytę bei Vilniaus apygardos teismo teisėjus Vytautą Zelianką ir Andžejų Maciejevskį.

Apeliacinio teismo teisėja siūloma skirti Vilniaus apygardos teismo teisėją Daivą Pranytę-Zalieckienę, o Egidiją Tamošiūnienę - Apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininke.

Pagal Teismų įstatymą, Aukščiausiojo Teismo teisėjus skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu. Apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.