Kauno vicemerų darbus lems burtai

Nusprendę merus rinkti tiesiogiai, įstatymų leidėjai galėtų pasiūlyti dar vieną naujovę – veiklos sritis vicemerams paskirstyti burtais.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-10-17 07:37, atnaujinta 2018-01-26 23:41

Tokia azartiška procedūra, kurią galėtų transliuoti net televizija, tikrai patiktų rinkėjams.

Panašūs burtai traukiami tradicinėse lietuviškose vestuvėse, kai jaunavedžiai pasiskirsto šeimos darbus. Visi džiūgauja ir kvatoja.

Panašiai smaginosi ir kai kurie Kauno politikai, kai miesto taryba naujajam vicemerui K.Nausėdai, turinčiam zootechniko diplomą ir puikiai sugebančiam pakaunėje esančiame ūkyje auginti daržoves, be kita ko, pavedė rūpintis kultūra, švietimu, socialiniais ir sveikatos reikalais.

Aršiai puolamas opozicijos atstovų ir aiškiai sutrikęs K.Nausėda sugebėjo išlementi, kad socialiniai reikalai jam rūpėjo visą gyvenimą, sveikata turėtų rūpintis kiekvienas žmogus, o švietimo srityje išskyrė darželių plėtros būtinybę.

Už išsaugotas mero regalijas postą K.Nausėdai prieš mėnesį padovanojęs A.Kupčinskas mėgino užstoti naująjį bendražygį – esą dar nepaskirsčius veiklos sričių vicemeras jau dalyvavo įvairiuose pasitarimuose ir net važinėjo į Vilnių.

„Tvarkietė“ teisininkė A.Ručienė prisipažino irgi dažnai važinėjanti į sostinę, tačiau tai dar nereiškia, kad ji gali rūpintis sveikatos reikalais.

Dar skaudesnį kirtį smogė tarybos narys G.Labanauskas, prilyginęs vicemerą bulvių maišui, – esą visiškai nesvarbu, kas sėdi mero pašonėje, svarbiausia, kad užtektų balsų sprendimams priimti.

Ko gero, šiek tiek padirbėjęs K.Nausėda ir perprastų jam patikėtų veiklos sričių ypatumus. Bėda ta, kad politikui šiame poste dirbti liko mažiau kaip pusmetį, todėl ką nors reikšmingo nuveikti jis vargu ar suspės.

Kita vertus, gal net geriau nieko neveikti nei dėti parašus ant dokumentų, kurių turinys primena šifruotą telegramą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.