Tarptautinė Amerikos mokykla derinsis prie Senamiesčio veido

Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje (AISV) plečiasi – planuojamos naujo mokyklos priestato statybos penktadienį Vilniuje paženklintos kapsulės įkasimo ceremonija. Naujas mokyklos statinys bus erdvioje 2,5 hektarų teritorijoje - čia vyks sporto, muzikos ir kiti įvairūs kultūros renginiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Oct 17, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 9:41 PM

Projektas planuotas 5 metus

Tarptautinės Amerikos mokyklos direktorius dr. Dustinas Shipmanas prisipažino, jog apie naująjį mokyklos priestato projektą buvo svarstyta dar jam nevadovaujant mokyklai. Pagrindinis šios idėjos iniciatorius buvo buvęs įstaigos vadovas Bobas Hinmanas.

„Bene penkerius metus stengėmės sukurti ir pradėti įgyvendinti šį projektą, dabar ši idėja 2015-ųjų rugpjūtį pavirs 1700 kv.m realybe“, – kalbėjo D.Shipmanas. Pasak mokyklos atstovo, šis projektas yra mokyklos tarybos ir jos bendruomenės strateginė vizija įkvėpti, skatinti ir suteikti galimybių ir erdvę įvairioms moksleivių veikloms.

Fasadas derės prie senamiesčio

Naujasis mokyklos priestatas derės prie pagrindinio mokyklos pastato ir įsilies į bendrą Vilniaus senamiesčio vaizdą. Šalia naujojo statinio lauko teritorijoje planuojama įrengti naują žaidimų aikštelę, futbolo aikštę ir automobilių stovėjimo aikštelę.

Į modernų statinį galės persikelti įvairūs AISV mokykloje vykstantys renginiai, pritraukiantys šimtus dalyvių. Čia trečius metus vyksta Nacionalinė daugiakalbystės olimpiada, Vidurio ir Rytų Europos tarptautinių mokyklų asociacijos (CEESA) sporto varžybos ir kt.

Tarptautinės Amerikos mokyklos priestatą suprojektavo architektų bendrovė „Senojo miesto architektai“. Kitais metais duris atversianti erdvė pastatyta iš mokyklos lėšų bendradarbiaujant su DNB banku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.