Seime apsilankė S. Kovalevskajos mokyklos mokiniai

Į sukarintas stovyklas Rusijoje esą vykstantys Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos mokiniai apsilankė Seimo rūmuose. 

Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos mokiniai apsilankė Seimo rūmuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos mokiniai apsilankė Seimo rūmuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Žičkevičiūtė

Oct 20, 2014, 5:34 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 8:25 AM

„Su mokiniais kalbėjomės apie tai, ką ir siūliau rugpjūčio mėnesį įvairioms mokykloms. Apie Lietuvos valstybingumą“, – lrytas.lt po susitikimo su S.Kovalevskajos mokyklos moksleiviais kalbėjo parlamentaras Arvydas Anušauskas.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys neslėpė, kad iš mokinių išgirdo klausimų apie Lietuvos kariuomenę: „Kalbėjome apie pilietiškumą, kariuomenę. Žinoma, mes nekalbėjome apie tokius dalykus kaip informaciniai kariai. Bet, kai išmanai istoriją, galima tai suprasti.“

Akylai nuo žiniasklaidos atstovų ir fotografų moksleivius saugojo apsauga.

Po didinamuoju stiklu

Praėjusią savaitę dėl rusiškų mokyklų, kurių abiturientai esą rengiami tapti rusų desantininkais, susitiko švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir VSD vadovas Gediminas Grina.

Pastarasis neslėpė, kad stovyklas į Rusiją organizuojančios mokyklos – po didinamuoju stiklu.

„Tokie žmonės iš principo gali kelti grėsmę. Pas mus nevažiuoja džihadistai. Bet gali būti kitų kovotojų. Nesakysiu, su kokiais tėvais buvome susitikę. Bet iš jų – kalbamės su keliais“, – po susitikimo su švietimo ir mokslo ministru kalbėjo VSD vadovas.

G.Grina taip pat negalėjo atsakyti, kiek iš viso mokyklų Lietuvoje savo mokinius vežė į stovyklas Rusijoje. Prieš keletą savaičių naujienų portalas 15min.lt paskelbė, kad Vilniaus S.Kovalevskajos vidurinės mokyklos moksleiviai nuolat vežami į sukarintas stovyklas Rusijoje, kurių vienas iš tikslų – atrinkti ir auginti būsimus Kremliaus karius.

Konservatorių partijos atstovai taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo nepilnamečių įtraukimo į nusikalstamą veiką, veikimo prieš valstybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.