Rukloje įgūdžius atgaivino rezervo artileristai

Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalione Rukloje baigėsi jau paskutinės šiais metais kartotinės parengtojo rezervo karių pratybos. Daliniui priskirti 49 rezervo kariai spalio 4–24 dienomis atnaujino savo karines žinias ir įgūdžius, įgytus dar tarnaujant privalomosios pradinės tarnybos kariais.

Pratybų akimirka.<br>KAM nuotr.
Pratybų akimirka.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2014, 4:33 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:09 PM

Skirtinguose Lietuvos kariuomenės padaliniuose šiais metais rengtus mokymus iš viso baigė 500 rezervo karių. Artilerijos batalione vykusių mokymų pradžioje rezervo kariai atnaujino ir tobulino individualius taktikos, orientavimosi vietovėje, ginklų valdymo ir kovinio šaudymo įgūdžius, kurie sutampa ir yra privalomi visiems mechanizuotuose pėstininkų batalionuose kartotinėse pratybose dalyvaujantiems rezervo kariams.

Dėl specifinių Artilerijos bataliono užduočių kita mokymų dalis skyrėsi ir didesnis dėmesys buvo skiriamas netiesioginės paramos ugnimi užduočių vykdymui. Rezervo kariai intensyviose keturių dienų lauko taktikos pratybose vykdė individualias ir kolektyvines skyriaus, o vėliau ir baterijos lygmens užduotis. Rezervo kariai, pakartoję 105 milimetrų haubicos M50 ir sviedinių naudojimo taisykles, atliko ugnies pozicijų žvalgybą, rūpinosi pabūklų išdėstymu bei apsauga užimtose pozicijose, vykdė kovinį šaudymą. Šiais metais parengtojo rezervo karių kartotinius mokymus baigė 500 karių, kitąmet šį skaičių ketinama padidinti iki 600. Nuo šių mokymų atnaujinimo 2011 metais, karines žinias pakartojo jau daugiau nei 1 tūkst. rezervo karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas turėtų nutikti, kad laimėtų I. Šimonytė?