Seime – siūlymas „pagalvės“ mokestį įvesti visoms savivaldybėms

Seimas antradienį priėmė

Mokestis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokestis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:11 AM

Parlamentaro socialdemokrato Juro Poželos teigimu, Rinkliavų įstatymo pataisos atvertų galimybes rinkti „pagalvės“ mokestį ne tik kurortams.

„Pagalvės“ mokestis yra taikomas tik kurortinį statusą turinčiose savivaldybėse. Jeigu mes priimtume šį pakeitimą, kiekvienos savivaldybės taryba galėtų nuspręsti, tai nebūtų privaloma, ir turėtų tokią teisę“, – teigė parlamentaras.

„Darbiečiui“ Ričardui Sargūnui kilo įtarimas, kad pataisos „pablogins situaciją pritraukiant turistus į regionus“: „Juk iš tiesų negalima lyginti ryškių konkrečių kurortų, kur išvystyta infrastruktūra, su paprastais regioniniais miestais. Savo miesto įvaizdį ir svetingumą mes kartais galėtume labai smarkiai sugadinti įvesdami papildomus mokesčius. Čia būtų tas pats, kai atvyksti į svečius, po to paprašo dar susimokėti už tai, kad tu buvai geras svečias“.

Pasak J.Poželos, rengiant pataisas buvo konsultuotasi su didžiosiomis savivaldybėmis: „Jie iš dalies yra ir iniciatoriai, pritaria. Taip pat penkių didžiųjų miestų merai yra priėmę rezoliuciją, kurios viename iš punktų taip pat yra minimas panašaus projekto reikalingumas. Planuojama, kad savivaldybės gaus papildomų pajamų, kurias galės investuoti į turizmo infrastruktūros gerinimą“.

Socialdemokratui Edmundui Jonylai kilus įtarimas, kad naujas mokestis gali labiau pakenkti, nei padėti savivaldybėms papildyti biudžetus, pataisų autorius tai paneigė: „Tikrai nemanau, kad savivaldybių tarybos priimtų neproporcingai didelius mokesčius, nes natūralu, kad jos tokiu atveju atbaidytų potencialius turistų srautus iš savo savivaldybės“.

Seimas toliau pataisas svarstys pavasario sesijoje, gavęs Vyriausybės išvadą.

Šiuo metu vietinę rinkliavą galima nustatyti tik už naudojimąsi gyvenamųjų vietovių, turinčių kurorto ar kurortinės teritorijos statusą, viešąja infrastruktūra. Rinkliava už nakvynę viešbučiuose taikoma Lietuvos kurortuose – Druskininkuose, Birštone, Palangoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.