Savivaldos rinkimuose LLRA ir Rusų aljansas dalyvaus kartu

Savivaldybių tarybų rinkimuose

Europarlamentaras V.Tomaševskis yra iškeltas kandidatu į sostinės merus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Europarlamentaras V.Tomaševskis yra iškeltas kandidatu į sostinės merus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2014, 1:20 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:43 AM

Bendrus kandidatų sąrašus LLRA ir Rusų aljansas planuoja kelti 15-oje savivaldybių, per spaudos konferenciją ketvirtadienį Seime pranešė LLRA pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

„Mūsų dvi parlamentinės partijos, sudarėm bendrą frakciją Seime, eilinį kartą nutarė (dalyvauti) savivaldos rinkimuose kartu, praktiškai jau trečią kartą, sudaromas platus dviejų partijų aljansas iš dviejų partijų ir virš dešimties visuomeninių organizacijų, įvairių tautybių, įvairių regionų“, - sakė V.Tomaševskis.

Europarlamentaras V.Tomaševskis yra iškeltas kandidatu į sostinės merus, Rusų aljanso atstovė parlamentarė Irina Rozova kandidatuos į uostamiesčio mero postą. LLRA atstovas Seimo narys Zbignevas Jedinskis bus kandidatas į Švenčionių rajono merus.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija rusų judėjimo atstovus į savo kandidatų sąrašą įtraukė ir per Seimo rinkimus 2012 metais, tačiau formaliai koalicinio dviejų partijų sąrašo nesudarė. Koalicijai yra nustatytas aukštesnis patekimo barjeras.

Savivaldybių tarybų rinkimuose partijos kandidatų sąrašas dalyvauja mandatų skirstyme, jei už juos balsuoja ne mažiau kaip 4 proc., o už partijų jungtinį - ne mažiau kaip 6 proc. rinkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.