Kovotojas su virusu krito net nepasiekęs fronto

Nespėjusi rasti pamainos į skandalą įsivėlusiam buvusiam viceministrui Gediminui Černiauskui sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė duris parodė dar vienam savo pavaduotojui Erikui Mačiūnui.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas")

Nov 21, 2014, 6:36 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:37 PM

Netrukus po slapto ministrės apsilankymo Prezidentūroje priimtas sprendimas atsisveikinti su 59 metų E.Mačiūnu jau aplipo gandais. Bet R.Šalaševičiūtė neigė, kad tam įtakos turėjo užvakarykštis pokalbis su šalies vadove.

Ministrės teigimu, viceministro karjerai lemiamas buvo tą pačią dieną vykęs Vyriausybės pasitarimas, kuriame jai dėl šio pavaldinio teko pasijusti itin nepatogiai.

Be kita ko, priekaištauta, kad Sveikatos apsaugos ministerija vėluoja įgyvendinti verslą telkiančių įstaigų konsolidavimo planus, o E.Mačiūnas ministrei esą buvo pateikęs visai kitą, klaidingą informaciją.

„Grįžę į ministeriją atvirai pakalbėjome, kaip toliau gyvensime, ir nusprendėme, kad geriau būtų jam atsistatydinti. Jis sutiko“, – vakar „Lietuvos rytui“ aiškino R.Šalaševičiūtė. Anot jos, panašus pokalbis su viceministru vyko ir praėjusią savaitę.

Anot ministrės, E.Mačiūnas nesugebėjo atlikti jam patikėtų darbų ir dėl to kildavo problemų: „Yra trijų kategorijų žmonės. Vieni gali dirbti, bet nenori. Kiti nori, bet negali, o treti – ir nenori, ir negali. E.Mačiūnas – iš antros grupės.“

Kai iš sveikatos apsaugos ministro posto pasitraukė eurokomisaru tapęs Vytenis Andriukaitis, socialdemokratas E.Mačiūnas buvo įvardijamas kaip vienas realiausių jo įpėdinių.

Tai prisiminus, vakar politikos užkulisiuose pasklido kalbos, kad ministerijos vadove prezidentės pasirinkta R.Šalaševičiūtė galėjo siekti šio viceministro atsikratyti.

Bet ministrė tai neigė: „Vienintelė priežastis – nesugebėjimas susitvarkyti su darbu, nuolatinis vėlavimas. Galbūt aš per daug iš kitų reikalauju, bet iš manęs irgi reikalaujama.“

Premjeras Algirdas Butkevičius vakar tvirtino, jog E.Mačiūnas pareigų neteko ir dėl to, kad per kolegijos posėdį ėmė prieštarauti R.Šalaševičiūtei: „Kai viceministrai mano, kad atėjo naujas ministras ir mes pabandysime savo poziciją sustiprinti, pabrėžti, kad tam tikri žmonės gal yra svarbesni ministerijoje nei ministrė, – to negali būti.“

Pats E.Mačiūnas neigė išsakęs priešingą poziciją, nes tame posėdyje beveik nekalbėjęs. Tačiau atskleisti atsistatydinimo priežasčių jis nepanoro: „Aš tiesiog pasitraukiu, ir tiek.“

E.Mačiūną taip pat nustebino A.Butkevičiaus žodžiai, kad dėl jo likimo apsispręsta praėjusią savaitę. Mat premjeras viceministrą ką tik paskyrė vadovauti darbo grupei, kuri prireikus koordinuotų Ebolos karštligės valdymą Lietuvoje.

„Galbūt tada būtų buvę logiška manęs neskirti darbo grupės vadovu“, – „Lietuvos rytui“ sakė E.Mačiūnas.

Kol kas ministerijoje dirbs vienintelė viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė, kurią delegavo „darbiečiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.